Δωρητές

Με €10 είσαι ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΟ ΠΟΥΛΙ στην παρέα μας, στο φαράγγι, με το T-shirt της ομάδας, επίσκεψη σε Ζαγορίσιο σπίτι.

Με €30 είσαι ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΟΞΥΓΟΝΟ και αποκτάς δικαίωμα συμμετοχής σε μια δράση της ΕΧ, και στο αναμνηστικό της χρονιάς.

Με €100 είσαι ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ και αποκτάς δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις δράσεις και στο αναμνηστικό της χρονιάς.

Με €300 είσαι ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟ ΝΕΡΟ και αποκτάς δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις δράσεις για τρία χρόνια και στα τρία αναμνηστικά.

Με €500 είσαι ΑΙΩΝΙΟ ΔΑΣΟΣ και αποκτάς δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις δράσεις για πέντε χρόνια και τα πέντε αναμνηστικά.

Το αναμνηστικό της χρονιάς μπορεί να είναι ένα T-shirt της ομάδας, μια πάνινη τσάντα, ένα παγούρι νερού, μια έκδοση βιβλίου της επέκεινα χώρα ή άλλο ανάλογο αντιπροσωπευτικό δώρο.

Ευεργέτες

Με μια δωρεά €600-€1.500 γίνεσαι Ευεργέτης της επέκεινα χώρα.
 • Ευεργέτης της Γης: €600-900
 • Μεγάλος Ευεργέτης της Γης: 1.000-€1.500.
Το όνομα κάθε ευεργέτη περιλαμβάνεται σε εμφανές σημείο εντός της επέκεινα χώρα. Προσφέρεται φιλοξενία για τρία βράδια κάθε χρόνο στη Βίτσα ή το Μονοδένδρι, με σωρευτική δυνατότητα και για συγγενείς α’ βαθμού, επί 6-15 χρόνια, αναλόγως. Εναλλακτικά, είναι οποτεδήποτε διαθέσιμη ολόκληρη η υποδομή και όλοι οι ξενώνες για τον ευεργέτη και την παρέα του για το διάστημα που αναλογεί, κατόπιν συνεννόησης. Επίσης ο ευεργέτης έχει πρόσβαση για όλη τη διάρκεια της δωρεάς, σε όλες τις δραστηριότητες της επέκεινα χώρα, άνευ κόστους συμμετοχής και σε όλες τις εκδόσεις και τα δώρα της χρονιάς.


Επιγραφή Ευεργετών θεάτρου επέκεινα χώρα

Σε μια σεμνή και σύντομη τελετή, το όμορφο δειλινό της Δευτέρας 14 Αυγούστου 2023, έγινε η αποκάλυψη της επιγραφής των Ευεργετών του θεάτρου Αλώνι της επέκεινα χώρα, κατά τη διάρκεια της 14ης Διάβασης Βίκου «Ευεργεσία σήμερα και πάντοτε, απ’ όλους για όλους». Περάσαμε πιο όμορφα από ποτέ, όλοι έφυγαν απροσδόκητα τόσο ενθουσιασμένοι, με την υπόσχεση να έλθουν ξανά, το όνειρο επέκεινα χώρα γίνεται πραγματικότητα.

Η πρόσκληση συμμετοχής για την αποπεράτωση του θεάτρου έληξε. Είμαστε ευγνώμονες για τη μέχρι στιγμής πολύτιμη συμβολή όλων, όσων συνέβαλαν προσφέροντας από €10 έως €2.000, καλύπτοντας περίπου το ήμισυ του κόστους κατασκευής του θεάτρου.
 
Από εδώ και πέρα όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και υλοποίηση του εκπαιδευτικού και πολιτιστικού προγράμματος της επέκεινα χώρα. Η επέκεινα χώρα έχει εξαρχής επιλέξει να έχει ελάχιστη δημόσια χρηματοδότηση, ως προς το έργο δε υποδομής – κατασκευής, οποιαδήποτε δημόσια χρηματοδότηση ήταν για λόγους αρχής μηδενική. Χωρίς δανεισμό επίσης, αλλά με μεγάλη αγάπη, δική μας κι εκείνων που μας εκτιμούν και με συγκέντρωση δυνάμεων και στον στόχο.
Θέλουμε η ζωή να συνεχίσει εδώ. Προφανώς με τις προσαρμογές των καιρών. Θέλουμε η γειτονιά, το χωριό, τα χωριά, η ύπαιθρος, τα βουνά, να παραμείνουν, να ξαναγίνουν. Γιατί χωρίς αυτά ούτε η ζωή στην πόλη που προτιμούν σήμερα οι άνθρωποι, θα είναι βιώσιμη. Γι’ αυτό επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες, να δώσουμε κίνητρα, πιο μακροχρόνιας παραμονής, δικαίωμα στο χωριό. Όπου επιτρέπεται ο συνδυασμός εργασίας και ψυχαγωγίας, φιλαναγνωσίας και άσκησης, ιδεολογίας και κοινωνικοποίησης, πολιτισμού και αναστοχασμού, ελευθερίας και γενναιοδωρίας. Το θέατρο Αλώνι, η Βιβλιοθήκη και το Επίκεντρο, βρίσκονται στην καρδιά αυτής της επιδίωξης, του σχεδίου επέκεινα χώρα.

GREEN BONUS – μαζεύουμε, προσέχουμε χελωνάκια

 1. Πράσινη μετακίνηση. Προς, από και εντός της επέκεινα χώρα (EV, μέσα μαζικής μεταφοράς, αντιστάθμιση παραγόμενου άνθρακα πχ. CUNCR iGreen, πεζοπορία μεταξύ των χωριών και εντός του χωριού με τα πόδια, ποδήλατο), #SDG7, #SDG1
 2. Διαμονή - αυτοεξυπηρέτηση (σεντόνια - πετσέτες, κομπόστ, απορρίμματα – ανακύκλωση, οικονομία ενέργειας και νερού, εθελοντισμός 1h/μέρα), #SDG6, #SDG7, #SDG12.
 3. Βιώσιμη διατροφή (τοπικά προϊόντα, παρασκευή οικολογικού πρωϊνού, όχι πλαστικά, νερό βρύσης, αποφυγή κρέατος), #SDG3, #SDG6, #SDG12, #SDG13.
 4. Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) (4-8-12-15-17), #SDG17.
 5. Ελάχιστη διαμονή έξι ημερών – 5 διανυκτερεύσεις (6-10), #SDG3, #SDG4, #SDG10, #SDG11.
 • 5 χελωνάκια: 1 διανυκτέρευση
 • 6-10 χελωνάκια: 2 διανυκτερεύσεις
 • 11-15 χελωνάκια: 3 διανυκτερεύσεις
 • 15-20 χελωνάκια: 4 διανυκτερεύσεις
 • 21-25 χελωνάκια: 5 διανυκτερεύσεις.

Οι ανήλικοι (κάτω των 18 ετών) συμμετέχουν ελεύθερα στις δραστηριότητες

Οποιαδήποτε από τις παραπάνω ετήσιες δωρεές δεν δημιουργεί δέσμευση ανανέωσης την επόμενη χρονιά.

Ή μπορείτε να γίνεται μέλος του Σωματείου της επέκεινα χώρα "Φίλοι της επέκεινα χώρα”.
Ετήσια συνδρομή: 10 ευρώ/ άτομο.

Για να γίνετε μέλος του Σωματείου, στείλτε μας ένα ενημερωτικό εμαιλ στη διεύθυνση info@epekeinahora.gr γνωστοποιώντας την επιθυμία σας να γίνεται μέλος μαζί με το pdf της μεταφοράς των 10 ευρώ

Τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε οικονομικά την επέκεινα χώρα!
 1. Πληρωμή με τραπεζική κατάθεση
  Δικαιούχος: ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΧΩΡΑ, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία
  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  IBAN λογαριασμού:GR 5801101040000010400161609

  Βήμα 1: Κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό
  Βήμα 2: Ενημέρωση, είτε τηλεφωνικώς στο 210 3643224, είτε στο info@epekeinahora.gr

 2. Μέσω PayPal ή πιστωτικής κάρτας πατώντας στην εικόνα με τον σύνδεσμο που ακολουθεί.

Και στις δύο περιπτώσεις ενημέρωσης είναι απαραίτητη η ημερομηνία κατάθεσης και η ταχυδρομική σας διεύθυνση (με τον ταχ. κωδικό) προς αποστολή της απόδειξης.

εγγραφή στοnewsletter
#visithexperience
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.