Η επέκεινα χώρα ξεκινώντας από την Ελλάδα, αποτελεί μια κοινότητα για όλους τους πολίτες του κόσμου και για όλους τους πολίτες όλων των χωρών του κόσμου, για όλους τους ανθρώπους και τη φύση στην ολότητα της.

Μας ενδιαφέρουν οι οικουμενικές αξίες με πρώτες την ειρήνη, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και οι ευρωπαϊκές αξίες και πνεύμα με πρώτες επιπλέον την ελευθερία, τη μη βία και τη δημοκρατία, που συνιστούν τις πλέον προωθημένες στην ιστορία εγγυήσεις για τους ανθρώπους που απ΄ όλον τον κόσμο προσβλέπουν σε αυτές και τον ρόλο της ενωμένης Ευρώπης στην επικράτηση τους.

Μας ενδιαφέρει η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πολιτικής ένωσης με τη μορφή ομοσπονδίας, η ιστορικά πρωτότυπη και δικαιωμένη ευρωπαϊκή ιδέα και η δημιουργία συνθηκών μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης και στο μέλλον μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, ενόψει πρωταρχικά της υπαρξιακής για το ανθρώπινο γένος κλιματικής κρίσης.

Μας ενδιαφέρει η επιδίωξη της ενότητας διαμέσου της διαφορετικότητας στην Ευρώπη και η διαπολιτισμική συνεννόηση στον κόσμο. Μας ενδιαφέρει η νεολαία, η εκπαίδευση και η παιδεία, η δια βίου μετάδοση και απόλαυση της γνώσης, η συμμετοχική ηγεσία και τα συνεργατικά δίκτυα και πρακτικές, από όλους, προς όλους και για όλους.

«Ένας άνθρωπος είναι μέρος του συνόλου, που αποκαλείται από εμάς «σύμπαν». ένα μέρος περιορισμένο σε χρόνο και χώρο. Βιώνει τον εαυτό του, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του ως κάτι διαχωρισμένο από τα υπόλοιπα -ένα είδος οπτικής αυταπάτης της συνείδησής του. Αυτή η αυταπάτη είναι ένα είδος φυλακής για εμάς, που μας περιορίζει στις προσωπικές μας επιθυμίες και ενδιαφέρον για λίγα άτομα που βρίσκονται κοντά μας. Το καθήκον μας πρέπει να είναι να απελευθερωθούμε από αυτή τη φυλακή διευρύνοντας τον κύκλο της συμπόνιας μας για να αγκαλιάσουμε όλα τα ζωντανά πλάσματα και ολόκληρη τη φύση στην ομορφιά της. Κανείς δεν είναι σε θέση να το επιτύχει αυτό πλήρως, αλλά η προσπάθεια για ένα τέτοιο επίτευγμα είναι, από μόνη της, μέρος της απελευθέρωσης και ένα θεμέλιο για την εσωτερική ασφάλεια.»
Άλμπερτ Αϊνστάιν
25.03.2024
In 1974, Jean Renoir published his autobiography, ‘My Life and My Films’. In his closing chapter, he talks about flight entertainment and how “before long we shall travel around the world without even noticing.”
εγγραφή στοnewsletter
#visithexperience
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.