Τα κλειδιά της επέκεινα χώρα.

Κάθε φιλοξενούμενος παραλαμβάνει ένα μπρελόκ που έχει το κλειδί της κεντρικής εισόδου στην επέκεινα χώρα, το κλειδί του δωματίου και το κλειδί της εισόδου του χώρου «Δύο Στέρνες» από το χαγιάτι των δωματιών, δίπλα από την κάθοδο στη μπίμτσα (κελάρι). Αντίγραφο των κλειδιών διαθέτει μόνον η διοίκηση της επέκεινα χώρα. Ο χώρος «Δύο Στέρνες» κατά τη διάρκεια της νύχτας παραμένει κλειδωμένος, εκτός εάν χρησιμοποιείται. Για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια αντικειμένου ο φιλοξενούμενος έχει την πλήρη ευθύνη και σε κάθε περίπτωση οφείλει να ενημερώσει τον αρμόδιο της επέκεινα χώρα. Ο φιλοξενούμενος παραδίδει το μπρελόκ κλειδιών πριν την αναχώρηση στον αρμόδιο ή όπως άλλως έχει συμφωνηθεί κατά την παραλαβή.

Χώρος «Δύο Στέρνες».

Απαγορεύεται αυστηρώς το άνοιγμα των δύο στερνών καθ’ οιονδήποτε τρόπο.
Η κεντρική θέρμανση ρυθμίζεται από τους διαμένοντες με πνεύμα οικονομίας.
Η χρήση του ενεργειακού τζακιού είναι ευπρόδεκτη, όμως μόνον εφόσον ο φιλοξενούμενος γνωρίζει σωστά τη χρήση του, από το άναμμα μέχρι την αποκομιδή της στάχτης.
Ο φωτισμός της οροφής του πολυχώρου παραμένει ανοικτός κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σταθερό τηλέφωνο δεν υπάρχει. Υπάρχει καλωδιακή πρόσβαση στο διαδίκτυο και Wi Fi. Το όνομα δικτύου και ο κωδικός πρόσβασης είναι διαθέσιμα εντός του πολυχώρου «Δύο Στέρνες».
Υπάρχει κουζίνα και δύο κοινόχρηστες τουαλέττες.

Ξενώνες επέκεινα χώρα

Η φιλοξενία γίνεται σε παραδοσιακό ζαγορίσιο σπίτι, στην επέκεινα χώρα.
Η φιλοξενία περιλαμβάνει ένα ανεξάρτητο υπνοδωμάτιο με μπάνιο, τον πολυχώρο «Δύο Στέρνες» και τη Σάλλα.
Κλινοσκεπάσματα και πετσέτες διατίθενται.
Δεν περιλαμβάνεται πλήρες πρωϊνό, ωστόσο διατίθεται καφές (γαλλικός, ελληνικός, νεσπρέσο), ή τσάι, με μερίδες γάλα και ζάχαρη και είναι διαθέσιμη όλη η απαραίτητη υποδομή και εξοπλισμός προς παρασκευή πρωϊνού από τους διαμένοντες στους ξενώνες. Πλήρες πρωϊνό μπορεί να προσφερθεί κατόπιν συνεννόησης.
Οι ξενώνες διαθέτουν καλωδιακή σύνδεση με το διαδίκτυο.
Η υποδομή, οι χώροι, οι λειτουργίες και οι δραστηριότητες της επέκεινα χώρα, διαπνέονται από ένα πνεύμα οικονομίας, λελογισμένης χρήσης των φυσικών πόρων, αυτοεξυπηρέτησης, μεγιστοποίησης της κίνησης με τα πόδια, αυτοσεβασμού και σεβασμού των άλλων. Αφήνουμε τον χώρο όπως τον βρήκαμε και όπως θα θέλαμε να τον βρούμε εάν είμαστε οι επόμενοι.
Οι φιλοξενούμενοι, στοιχεία της φύσης ή ανεξάρτητοι δωρητές – διαμένοντες της επέκεινα χώρα ενημερώνονται, γνωρίζουν και ακολουθούν τον Κανονισμό λειτουργίας της επέκεινα χώρα.

Ανακύκλωση 

Στην επέκεινα χώρα, ανακυκλωνουμε. Όλοι οι διαμένοντες, φιλοξενούμενοι ή περαστικοί ζητουνται να τηρήσουν τους κανόνες της Ανακύκλωσης. 
Στους κοινόχρηστους χώρους της κουζίνας και του Κτιρίου Γ’ (επίκεντρο) βρίσκονται 4 διαφορετικοί κάδοι: 
  • Γενικά σκουπίδια. 
  • Κομπόστ (οργανικά). 
  • Ανακύκλωση συσκευασιών για μπλέ κάδους (χαρτινες ή πλαστικές συσκευασίες, όχι μπουκάλια). 
  • Πλαστικά μπουκάλια και αλουμίνια. 
Εξω απο την υποδομή της επέκεινα χώρα βρίσκονται 4 μεγάλοι κάδοι (250 λίτρα). Εκεί ανακυκλώνονται αντίστοιχα τα παρακάτω σκουπίδια 
  • Γυαλί 
  • Χαρτί (γραφείου, όχι συσκευασίες) 
  • Πλαστικό (μπουκάλια) 
  • Αλουμίνιο 

εγγραφή στοnewsletter
#visithexperience
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.