Η επέκεινα χώρα οργανώνει ή υποδέχεται λογοτεχνικές συναντήσεις, εικαστικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ κινηματογράφου και άλλα πολιτιστικά γεγονότα. Αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις δράσεις νεολαίας και τις εκπαιδευτικές ανταλλαγές, διαπολιτισμικές και άλλες, την άσκηση και μύηση στο περπάτημα, την προαγωγή της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Κατά τις ημερήσιες επισκέψεις γίνεται εισαγωγή στην ιστορία, αρχιτεκτονική και λαογραφία του Ζαγορίου, τη γαστρονομία και την παραγωγή τσίπουρου, γίνονται μικρές πεζοπορίες και παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού. Διοργανώνει εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων στο Βέλγιο. Αναλαμβάνουμε ευθύνη απέναντι στη φύση, την τοπική κοινωνία, τον άνθρωπο και τον κόσμο, προβαίνουμε σε χορηγίες, απονέμουμε βραβεία.

"Οι βεβαιότητες χωρίζουν τους ανθρώπους, η διαφορετικότητα μας ενώνει."

"Το να συγκροτήσουμε τον χαρακτήρα μας είναι καθήκον μας, όχι να συνθέσουμε βιβλία και να κερδίσουμε, όχι μάχες και επαρχίες, αλλά έχουμε να ορίσουμε και να ηρεμήσουμε τη συμπεριφορά μας. Το σπουδαίο και ένδοξο αριστούργημά μας είναι να ζούμε σωστά. Όλα τα άλλα πράγματα, η εξουσία, η συσσώρευση, οι κατασκευές, είναι μόνον λίγα εξαρτήματα και στηρίγματα, το πολύ".
Michel de Montaigne
ZFD: Ένα ετήσιο Φεστιβάλ της μια εβδομάδας μεταξύ σεναριογράφων & σκηνοθετών, εκδοτών & παραγωγών και διανομέων. Τις δραστηριότητες ALLB, λόγου ή τέχνης, διευθύνει κάθε χρόνο γνωστός συγγραφέας, καλλιτέχνης ή καθηγητής, με συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.
Σε συνεργασία με σχολεία και πανεπιστήμια, η επέκεινα χώρα είναι μοναδικός προορισμός για σχολικές εκδρομές και εκπαιδευτικά εργαστήρια.
Η επέκεινα χώρα αναπτύσσεται γοργά, καλά και όπως οι ιδρυτές εξαρχής θελήσαμε. Επέκεινα της κοινωνικής μας ευθύνης, η άμεση προσφορά είναι σύμφυτη των σκοπών μας.
εγγραφή στοnewsletter
#visithexperience
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.