Η επέκεινα χώρα πιστεύει και προάγει τη γνώση. Προβαίνει σε εκδόσεις, υποδέχεται βιβλιόφιλους, καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία και οργανώνει παρουσιάσεις βιβλίων. Διαθέτει επισκέψιμη βιβλιοθήκη. Διοργανώνει πνευματικές εκδηλώσεις, σεμινάρια και συνέδρια. Αναπτύσσει δράσεις στο πεδίο της κοινωνίας πολιτών και του εθελοντισμού. Προσφέρει μέσα και τεχνογνωσία για τη δημιουργία ομάδας, τη διαχείριση της γνώσης και τον αναστοχασμό και διαλογισμό. Στα μελλοντικά της σχέδια έχει πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών, το οποίο βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας.

"Τότε βλέπουμε πόσο μακράν πιο ανθεκτικά είναι τα μνημεία του πνεύματος και της μάθησης από τα μνημεία της εξουσίας ή των χεριών. Γιατί οι στίχοι του Ομήρου δεν θα συνέχιζαν για περισσότερο από είκοσι πέντε εκατοντάδες χρόνια χωρίς να έχει απωλεσθεί μια συλλαβή ή ένα γράμμα, κατά τη διάρκεια των οποίων, ανολοκλήρωτα παλάτια, ναοί, κάστρα, πόλεις έχουν παρακμάσει ή καταστραφεί".
Ένας ύμνος στη γνώση από τον Francis Bacon (1561 - 1626)

"Μη διαβάζεις, όπως κάνουν τα παιδιά, για να διασκεδάσεις, ή, όπως κάνουν οι φιλόδοξοι, για να μορφωθείς. Όχι. Διάβαζε για να ζήσεις".
Μια ωραία προτροπή από τον Gustave Flaubert
Μέσα από όλες τις δράσεις που διοργανώνονται και φιλοξενούνται στην υποδομή της οργάνωσης μας στη Βίτσα, μπαίνουν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός ορεινού κέντρου εορτασμού του εθελοντισμού.
εγγραφή στοnewsletter
#visithexperience
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.