Πρώτες Χειμερινές Περιπατητικές Συναντήσεις
30.12.2015 - 02.01.2016
Πέντε, τέσσερα, τρία, δύο, ένα! Καλή Χρονιά! Γέλια, φιλιά και ευχές για ένα καλύτερο, πιο ειρηνικό και πιο ευτυχισμένο Νέο 'Ετος, καλοσωρίσαμε την καινούργια χρονιά στην Επέκεινα Χώρα, σαράντα πέντε άτομα, μεγάλοι και παιδιά, που συμμετείχαμε στις Πρώτες Χειμερινές Περιπατητικές Συναντήσεις.
Στις 30 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι αφίξεις και έγινε το εναρκτήριο δείπνο στο εστιατόριο 'Κανέλα και Γαρύφαλο'. 

Κάτω από τον λαμπρό ήλιο του Ζαγορίου, περπατήσαμε το μονοπάτι από τη Βίτσα στο Δίλοφο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το πρωί και μπήκαμε στο Δίλοφο τραγουδώντας τα κάλαντα με τα τριγωνάκια μας.
Συνεχίσαμε στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου, όπου παρά την ημιαργία λόγω ημέρας, η Σοφία και η Άρτεμις μας έκαναν πλήρη ξενάγηση και απάντησαν σε ερωτήσεις, σχόλια, απορίες. Ήταν και η τελευταία μέρα τους στη δουλειά, καθώς έληγαν οι συμβάσεις τους! Τις ευχαριστούμε πολύ.
Το βράδυ της Παραμονής στην Επέκεινα Χώρα η Διόνη Βαρδάκα μας παρουσίασε το βιογραφικό της οργάνωσης Panos&Cresida4Life, καλώντας μας να ενισχύσουμε τη δράση της. Η βραδιά πέρασε με παραδοσιακές γεύσεις και ευχάριστη τζαζ μουσική.

Ανήμερα Πρωτοχρονιά περπατήσαμε από τη θέση Ζαβρούχο στο Μονοδένδρι μέχρι τα Άνω Πεδινά με μια στάση στη Μονή Αγίας Παρασκευής. Ακολούθησε μεσημεριανό στο Ντιζάκι. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Θάνος Τζήμερος μας μίλησε για τις Προκλήσεις του 2016. Αργότερα η παρέα μας διασκέδασε με μουσική και συζητήσεις.

Η αποκάλυψη της συνάντησης αυτής υπήρξε η πεζοπορία από την Αρίστη μέχρι την Κλειδωνιά, η διαδρομή δηλαδή που γίνεται στο ποτάμι όταν κάνουμε ράφτινγκ. Είναι ένα πολύ ωραίο μονοπάτι, καθαρισμένο, με σήμανση και πληροφοριακές πινακίδες, το οποίο με τις εναλλαγές του θυμίζει αρκετά τη διάβαση της χαράδρας του Βίκου. Ενδιαφέρουσα η στάση που κάναμε στο Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων.
Όλοι βγήκαμε αναζωογονημένοι από τη διαδρομή αυτή.

Στο Εν Αρίστη, στην πλατεία της Αρίστης, δοκιμάσαμε νοστιμιές του Ζαγορίου με το απαραίτητο τσίπουρο.
Στον χώρο Δύο Στέρνες στην Επέκεινα Χώρα κάναμε την τελετή αποχωρισμού αφού είπαμε καθένας στον κύκλο με μία λέξη τι σήμαινε το τετραήμερο αυτό.

Λες και ο καιρός περίμενε τη λήξη της δραστηριότητάς μας για να χαλάσει, την επόμενη ημέρα άρχισε δυνατή βροχή με μεγάλη διάρκεια. Αυτό όμως μας χαροποίησε καθώς για πρώτη φορά ύστερα από 75 χρόνια άρχισαν να γεμίζουν με το νερό της βροχής οι στέρνες (Δύο Στέρνες) στην Επέκεινα Χώρα, που πρόσφατα καθαρίστηκαν και αποκαταστάθηκαν (πέρασμα με κουρασάνι -  παραδοσιακό μονωτικό).
Δύσκολο να σκεφτεί κάποιος καλύτερο ξεκίνημα για τη νέα χρονιά!

εγγραφή στοnewsletter
#visithexperience
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.