Τις δραστηριότητες ALLB, λόγου ή τέχνης, διευθύνει κάθε χρόνο γνωστός συγγραφέας, καλλιτέχνης ή καθηγητής, με συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο. Η δραστηριότητα κρατάει 4 ημέρες και απαιτεί τη δέσμευση των συμμετεχόντων σε ένα έντονο πρόγραμμα γραφής και ανάγνωσης. Τα σεμινάρια επιμελείται η Παναγιώτα Μπαλοπούλου, πολιτικός επιστήμων και φιλόλογος, συνιδρύτρια και εταίρος της επέκεινα χωρά.

Ο χώρος αποτελεί κομβικό σημείο έμπνευσης και δημιουργικότητας. Η δραστηριότητα προάγει τη μάθηση, τη φιλαναγνωσία, την ποιότητα και τον πολιτισμό, σ’ ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, στην Άνω Βίτσα, απολαμβάνουμε την απέραντη θέα των βουνών της Βόρειας Πίνδου.

Με εξαιρετική συντροφιά, περιήγηση στα παλιά πέτρινα γεφύρια και παραδοσιακά χωριά του Ζαγορίου, γαστριμαργία και, αν θέλουμε, μικρές πεζοπορίες.

Στα πλαίσια του προγράμματος ALLB, έχουν πραγματοποιηθεί επίσης παρουσιάσεις βιβλίων στις Βρυξέλλες.

αρχείο δράσεων

19-23.08.2021
Η διοργάνωση Ζαγόρι 2021 έχει στόχο να γνωρίσει στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της ζαγορίσιας πολιτείας, τον κρυμμένο και θαυμάσιο πολιτισμό των γραμμάτων και τεχνών κατα την περίοδο του νεοελληνικού διαφωτισμού.
25.08.2020
Είναι άγνωστο και ταυτοχρόνως ενδιαφέρον, γιατί επί 90 χρόνια το βιβλίο του Φρεντ Μπουασονά «Ο Τουρισμός στην Ελλάδα», ενώ εκδόθηκε στα γαλλικά, μεταφράστηκε στα αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά, δεν είχε μεταφραστεί έως σήμερα στα ελληνικά, εφόσον αφορά την Ελλάδα.
16-20.08.2020
"Γράφουμε μαζί τη σπουδαιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ: την ιστορία της ζωής σου" με τον Γιάννη Γορανίτη. Όταν συζητήσαμε την πρόταση της Αμάντας Μιχαλοπούλου να είναι εκείνος ο φετινός μας καλεσμένος στο σεμινάριο δημιουργικής γραφής, κανένας μας δεν ξαφνιάστηκε.
16-20.08.2019
Ακαδημαϊκός μεταφραστής και καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο Γιώργος Κεντρωτής φιλοξενήθηκε από τις 16 εώς τις 20 Αυγούστου στην Επέκεινα Χώρα όπου και πραγματοποιήθηκε ένα τετραήμερο σεμινάριο.
1 2 3
εγγραφή στοnewsletter
γιατί κάθε στιγμή είναι στιγμή επέκεινα!
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.