Ένα ετήσιο Φεστιβάλ της μια εβδομάδας μεταξύ τριών κατηγοριών επαγγελματιών: 1. Σεναριογράφων και Σκηνοθετών, 2. Eκδοτών και Παραγωγών και 3. Διανομέων. Ο κύριος σκοπός αυτής της συνάντησης είναι να δημιουργήσει χώρο όπου η γραφή αποτελεί κοινό αντικείμενο των συμμετεχόντων και η δικτύωση είναι παραγωγική. Πιο συγκεκριμένα, το ιδανικό αποτέλεσμα του Φεστιβάλ είναι η προώθηση της συγγραφής διασκευασμένων σεναρίων βασισμένων σε βιβλία/ μυθιστορήματα για την παραγωγή τηλεοπτικών σειρών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συσκέψεις με παραγωγούς και διανομείς από την Αμερική και την Ευρώπη; σεναριογράφους, σκηνοθέτες και εκδότες από τα Βαλκάνια, την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι συναντήσεις αυτές είναι ανοιχτές προς το κοινό, με προτεραιότητα τους φοιτητες κινηματογραφικών σχολών και σχολών καλών τεχνών καθώς και νέους καλλιτέχνες. Το Φεστιβάλ περιλαμβανει ακόμα διαδικτυακό διαγωνισμό μέσω της πλατφόρμας Film Freeway, με ειδική κριτική επιτροπή και απονομή βραβείων. Το zagori fiction days είναι μια συνεργασία μεταξύ της επέκεινα χώρα και της γαλλικής ΜΚΟ Series Balkans.

αρχείο δράσεων

29.09-03.10.2021
Η δεύτερη έκδοση του (ZFD 2,0) επεκτείνει το πεδίο δράσεων του στο επαγγελματικό mentoring νέων δημιουργών, τη διασυνοριακή ανάπτυξη και την συστηματοποίηση συνεργασιών μεταξύ των επαγγελματιών του εκδοτικού και οπτικοακουστικού χώρου.
28.09-4.10.2020
Με το ποικίλο, πλούσιο και καινοτόμο πρόγραμμά τους, και την ενθουσιώδη υποδοχή του κοινού, οι εφταήμερες εκδηλώσεις του 1st Zagori Fiction Days κατάφεραν να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στη δημιουργική οπτικοακουστική βιομηχανία των Βαλκανίων, της Ευρώπης και του κόσμου, φιλοδοξώντας να γίνουν το διεθνές σημείο αναφοράς των επαγγελματιών
εγγραφή στοnewsletter
γιατί κάθε στιγμή είναι στιγμή επέκεινα!
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.