Ένα ετήσιο Φεστιβάλ της μια εβδομάδας μεταξύ τριών κατηγοριών επαγγελματιών: 1. Σεναριογράφων και Σκηνοθετών, 2. Eκδοτών και Παραγωγών και 3. Διανομέων. Ο κύριος σκοπός αυτής της συνάντησης είναι να δημιουργήσει χώρο όπου η γραφή αποτελεί κοινό αντικείμενο των συμμετεχόντων και η δικτύωση είναι παραγωγική. Πιο συγκεκριμένα, το ιδανικό αποτέλεσμα του Φεστιβάλ είναι η προώθηση της συγγραφής διασκευασμένων σεναρίων βασισμένων σε βιβλία/ μυθιστορήματα για την παραγωγή τηλεοπτικών σειρών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συσκέψεις με παραγωγούς και διανομείς από την Αμερική και την Ευρώπη; σεναριογράφους, σκηνοθέτες και εκδότες από τα Βαλκάνια, την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι συναντήσεις αυτές είναι ανοιχτές προς το κοινό, με προτεραιότητα τους φοιτητες κινηματογραφικών σχολών και σχολών καλών τεχνών καθώς και νέους καλλιτέχνες. Το Φεστιβάλ περιλαμβανει ακόμα διαδικτυακό διαγωνισμό μέσω της πλατφόρμας Film Freeway, με ειδική κριτική επιτροπή και απονομή βραβείων. Το zagori fiction days είναι μια συνεργασία μεταξύ της επέκεινα χώρα και της γαλλικής ΜΚΟ Series Balkans. Τις δραστηριότητες ALLB, λόγου ή τέχνης, διευθύνει κάθε χρόνο γνωστός συγγραφέας, καλλιτέχνης ή καθηγητής, με συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο. Η δραστηριότητα κρατάει 4 ημέρες και απαιτεί τη δέσμευση των συμμετεχόντων σε ένα έντονο πρόγραμμα γραφής και ανάγνωσης. Τα σεμινάρια επιμελείται η Παναγιώτα Μπαλοπούλου, πολιτικός επιστήμων και φιλόλογος, συνιδρύτρια και εταίρος της επέκεινα χωρά.

Ο χώρος αποτελεί κομβικό σημείο έμπνευσης και δημιουργικότητας. Η δραστηριότητα προάγει τη μάθηση, τη φιλαναγνωσία, την ποιότητα και τον πολιτισμό, σ’ ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, στην Άνω Βίτσα, απολαμβάνουμε την απέραντη θέα των βουνών της Βόρειας Πίνδου.

Με εξαιρετική συντροφιά, περιήγηση στα παλιά πέτρινα γεφύρια και παραδοσιακά χωριά του Ζαγορίου, γαστριμαργία και, αν θέλουμε, μικρές πεζοπορίες.

Στα πλαίσια του προγράμματος ALLB, έχουν πραγματοποιηθεί επίσης παρουσιάσεις βιβλίων στις Βρυξέλλες.
προσεχείς δράσεις

αρχείο δράσεων

05.03.2024
Έπειτα από την επιτυχία –εγχώρια και διεθνή– των τηλεοπτικών σειρών «Maestro», «Milky Way» και «Serres», το Zagori Fiction Days [μια σύμπραξη της «Επέκεινα χώρα» και του «series balkans»] διοργανώνει διαγωνισμό σεναρίου που θα ανοίξει τον διάλογο μεταξύ σεναριογράφων και συγγραφέων.
02-03.12.2023
Ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2023 η Λέσχη Ανάγνωσης Πεζογραφίας επέκεινα χώρα με τριμηνιαίους κύκλους και συντονίστριες τη Βιβή Γεωργαντοπούλου και Παναγιώτα Μπαλοπούλου.
15.10.2023
Ο φίλος μας Jim Potts, που έχει σπίτι στην Βίτσα όπου θα βρεθεί για λίγες μέρες, πρώην επικεφαλής του Βρετανικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη, θα παίξει πολύ ωραία Blues με την κιθάρα και θα τραγουδήσει, όχι πολλά τραγούδια.
22-24.09.2023
Η αυλαία του Zagori Fiction Days 4 (22-24 Σεπτεμβρίου 2023) - διεθνείς ημέρες μυθοπλασίας βασισμένης σε βιβλία– έπεσε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στη Βίτσα, κλείνοντας τέσσερα χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας ενός διεθνούς ετήσιου ραντεβού δημιουργών και επαγγελματιών της ευρωπαϊκής, βαλκανικής και διεθνούς οπτικοακουστικής και εκδοτικής βιομηχανίας, στην Ήπειρο, στα Ιωάννινα και στα Ζαγοροχώρια.
1 2 3 4 5 6
εγγραφή στοnewsletter
#visithexperience
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.