Βοηθήσαμε την Κική Τσακίρη για να συνεχίσει να ζει.
01.01.2021
Τα τελευταία χρόνια η επέκεινα χώρα αναπτύσσεται γοργά, καλά και όπως οι ιδρυτές είχαμε θελήσει. Είμαστε χαρούμενοι και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία κάνοντας νέα σχέδια. Ως Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών, με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, που έχει δημιουργηθεί και για τον σκοπό της άμεσης προσφοράς, αλλά και διαθέτοντας μια επιπλέον συναίσθηση της κοινωνικής μας ευθύνης, συμμετέχουμε σε πρωτοβουλίες που προσφέρουν έμπρακτη και άμεση βοήθεια σε υπαρκτές και ζωτικές ανάγκες συνανθρώπων. Επέκεινα της ζήτησης, η προσφορά. Βοηθούμε στο Ζαγόρι, στην Ελλάδα, στον κόσμο. Think global, act local.

Ένα όμορφο ημερολόγιο τυπώθηκε για να στηρίξει τη μάχη που έδωσε για τη ζωή της η Κική Τσακίρη στη Ρόδο. Εχει θέμα τις Γυναίκες του Κόσμου, που μας εντυπωσιάζουν με την εργατικότητα και την αντοχή τους, την υπομονή και την ανθρωπιά τους, αλλά και την επιμονή και την αισιοδοξία τους, παρότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες, φτώχεια και διακρίσεις. Μας υπενθυμίζει  οτι η μείωση της φτώχειας και των ανισοτήτων και η βιώσιμη ανάπτυξη που επιδιώκουμε δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς την ενεργή συμμετοχή των γυναικών παντού και την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω φύλου. Η Ημέρα της γυναίκας θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Το 2019 η Επέκεινα Χώρα διέθεσε το ποσόν των €430 για την αγορά 43 ημερολογίων τα οποία προσέφερε στους πλέον πολύτιμους δωρητές της, με σκοπό να συμβάλει στον αγώνα για ζωής της Κικής. Δυστυχώς, η Κική Τσακίρη χάθηκε στα μέσα του 2022, μετά από άνισο αγώνα δύο δεκαετιών με τη νόσο της. Ήταν οικονομολόγος, απόφοιτη του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης και μητέρα τριών παιδιών. Έπασχε από ALS  (Πλάγια Μυοατροφική Σκλήρυνση) που της είχε προξενήσει ολική παράλυση. Είχε ανάγκη νοσοκομειακής φροντίδας 24 ώρες το 24ωρο, της οποίας τα έξοδα δεν καλύπτονταν από το εθνικό σύστημα υγείας και χρειαζόταν να τα βρίσκει η ίδια για να συνεχίσει να ζει. 

Σχετικά αρχεία:

εγγραφή στοnewsletter
#visithexperience
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.