Χρηματοδοτούμε το μεταπτυχιακό του Maruf Mohammed στη Γκάνα στην κλιματική μετανάστευση.
01.01.2022
Η Γκάνα ήταν η πρώτη χώρα της Αφρικής  που κέρδισε την ανεξαρτησία της από την αποικιοκρατία, το 1957. Σήμερα είναι ανάμεσα στις πιο δημοκρατικές χώρες της Αφρικής. Επικρατούσα θρησκεία είναι ο χριστιανισμός (με μεγαλύτερο δόγμα τους πεντηκοστιανούς χριστιανούς) τον οποίο ασπάζεται το 71,2% του πληθυσμού. Από τις περιοχές της βορειοδυτικής Αφρικής και του κόλπου της Γουινέας προέρχεται σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη. 

O Maruf Mohammed σπούδασε Οικονομία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Γκάνα. Είναι ενεργός πολίτης σε οργανώσεις κοινωνίας πολιτών, ειδικώς σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και νεολαίας. Συμμετέχει σε επιστημονικά φόρα, σεμινάρια, διεθνείς διασκέψεις. Σκοπός του είναι να μένουν οι νέοι στον τόπο τους, να διασφαλίσει αποτελεσματικές πρακτικές διαχείρισης και ανάπτυξης για την ενίσχυση μιας παραγωγικής νεολαίας στην οικοδόμηση μιας αξιόπιστης κοινότητας, μέσω της ενδυνάμωσης, για ένα καλύτερο αύριο. Η επέκεινα χώρα, στηρίζει τον Μαρούφ, έχοντας αναλάβει όλο το κόστος του μεταπτυχιακού του (€1.240, εκ των οποίων €225 κατέβαλε το Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και €200 η Ευρωπαϊκή Έκφραση), την εργασία μελέτης πεδίου στη Bono East Region για 21 ημέρες όπου παρατηρείται μεγάλο κύμα φυγής νέων λόγω κλιματικής επιδείνωσης (€181), καθώς και τη συμμετοχή του στην ετήσια συνάντηση του ΟΗΕ για το κλίμα COP 27 στην Αίγυπτο (€100). Ελπίζουμε σύντομα ο Μαρούφ να επισκεφθεί την επέκεινα χώρα και να μοιραστεί μαζί μας τις γνώσεις και εμπειρίες του, στο πλαίσιο των ετησίων συναντήσεων για το κλίμα, GLAP (Global Land Paths) – Μονοπάτια Μιας Γης. Επέκεινα της ζήτησης, η προσφορά. Βοηθούμε στο Ζαγόρι, στην Ελλάδα, στον κόσμο. Think global, act local.
εγγραφή στοnewsletter
#visithexperience
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.