Το αλώνι που συνεχίζει ως θέατρο, στην επέκεινα χώρα, ολοκληρώνεται.
07.08.2020

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν μέχρι τώρα στην κατασκευή του θεάτρου (κατά μετατροπή και εξέλιξη του αλωνιού), στην επέκεινα χώρα, στη Βίτσα Ζαγορίου. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 2018, μετά την πολυετή παραχώρηση από τον Νίκο Γιαννή. Έγιναν εκσκαφικές εργασίες και πλακοστρώθηκε, ανακαινίσθηκε η περιμετρική τοιχοποιία, τοποθετήθηκαν οι βάσεις της κερκίδας, κατασκευάστηκαν τα πέτρινα σκαλοπάτια της πρόσβασης από το εσωτερικό, τοποθετήθηκε η ηλεκτρική εγκατάσταση, ολοκληρώθηκε το κτίριο Γ (όπου «Γ» ίσον Γνώση) και οι αύλειοι χώροι του.

Η κατασκευή του αλωνιού έγινε κατά τον 19ο αιώνα όπως και τα υπόλοιπα κτίρια της ιδιοκτησίας. Πρόκειται για αυθεντικό Ζαγορίσιο αλώνι, η σπάνις του οποίου συνίσταται στην περιτοίχισή του με υψηλό τοίχο, που προσδίδει στο κτίσμα χαρακτήρα εσωστρεφή, το μετατρέπει σε μια εσωτερική αυλή. Το καθιστά κατάλληλο για εκδηλώσεις, με το κυκλικό πλακόστρωτο να προσομοιάζει σε ορχήστρα αρχαίου θεάτρου. Το Αλώνι συνεχίζει λοιπόν ως υπαίθριος αμφιθεατρικός πολυχώρος δραστηριοτήτων, για περίπου 200 άτομα, με βάση τη μελέτη του Ζαγορίσιου αρχιτέκτονα Παύλου Βλαστού η οποία έχει αδειοδοτηθεί (αριθμός αδείας: 21/17-02-2016).

Ο προϋπολογισμός αγγίζει τις €50.000. 

Απευθύνουμε την τελευταία πρόσκληση προσωπικής συμμετοχής σε αυτό το έργο ευποιίας. Το όνομα κάθε δωρητή θα περιληφθεί σε εμφανές αν και διακριτικό σημείο, που διαμορφώνεται καταλλήλως στον χώρο. Το ύψος της δωρεάς-ευεργεσίας μπορεί να κυμανθεί μεταξύ €600-€1.000. Σε εκδήλωση ευγνωμοσύνης, ο Ν.Γιαννής αναλαμβάνει προσωπικώς τη δέσμευση της φιλοξενίας στους ξενώνες που διαθέτει στην οικία του επί τέσσερις ημέρες (3 διανυκτερεύσεις), είτε για τον δωρητή, είτε για συγγενείς του α’ βαθμού σε 2κλινο ή 3κλινο  δωμάτιο, για κάθε χρόνο κατ’ αντιστοιχία για 6,7,8,9, ή 10 χρόνια. Εναλλακτικά είναι διαθέσιμη ολόκληρη η υποδομή με τους 4 ξενώνες μια φορά κάθε τρία χρόνια για τον δωρητή και την παρέα του (με την επιφύλαξη των περιόδων δραστηριοτήτων). Επίσης θα έχει πρόσβαση για όλη τη διάρκεια της δωρεάς σε όλες τις δραστηριότητες της επέκεινα χώρα, χωρίς την υποχρέωση καταβολής του δικαιώματος συμμετοχής, στα παραγόμενα αντικείμενα κάθε χρονιάς και στις εκδόσεις μας. Θα δοθεί νόμιμη απόδειξη της Επέκεινα Χώρα. Για δωρεές €30-€500 (Στοιχεία της φύσης / 4 εποχές) κάντε κλικ εδώ. https://newsletter.epekeinahora.gr/en/Benefactors

Η Επέκεινα Χώρα είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα τη Βίτσα. (Αριθμός ΑΜΚΕ, Πρωτοδ. Ιωαννίνων: 14/07-06-2013).
Εθνική Τράπεζα Ελλάδας-Επέκεινα Χώρα: IBAN GR 58011 01040 00001 04001 61609.
 

εγγραφή στοnewsletter
#visithexperience
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.