Στα χνάρια της Ιστορίας - On the footsteps of History
05-12.09.2023
Η Επέκεινα χώρα σε συνεργασία με το
  
και με την υποστήριξη του
  

διοργανώνει από 5 έως 12 Σεπτεμβρίου 2023  ελληνογερμανική ανταλλαγή νέων (18 - 30 ετών)  με θέμα "Στα χνάρια της κοινής μας Ιστορίας"

Ανιχνεύοντας την ιστορία, βιώνοντάς την, μαθαίνουμε από την ιστορία - θυμόμαστε για το μέλλον. Συναισθανόμαστε και κατανοούμε την αδικία, τον πόλεμο και τον πόνο, αναλαμβάνουμε την ευθύνη, να θέσουμε το μέλλον σε πιο σταθερές βάσεις σε μια δημοκρατική, ειρηνική και αλληλέγγυα Ευρώπη. Θυμόμαστε επίσης, γιατί η επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας απειλεί τη μεταπολεμική τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη, που βασίζεται στις αρχές του δικαίου και στην ειρηνική διευθέτηση των διαφορών. Απέναντι σε αυτή τη πρόκληση καλούμαστε να πάρουμε μια ιστορικά τεκμηριωμένη θέση. Η συνάντηση Γερμανών και Ελλήνων νέων στην Ελλάδα έχει σκοπό να συμβάλει σε αυτό.

Η ανταλλαγή διοργανώνεται από τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών, Epekeina Chora - Βίτσα και Respekt für Griechenland e.V. – Βερολίνο, με τη χρηματοδότηση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας (ΕΓΙΝ).

Δηλώστε συμμετοχή εδώ: 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd4_nE4t-h906lrV-EobOLe7zzzcb33e5T8_4siOj-OpDVKcA/viewform
εγγραφή στοnewsletter
#visithexperience
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.