Κοινότητα επέκεινα χώρα – δωρητές και ευεργέτες της Γης
18.07.2023
Μέχρι την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 προσφέρεται μια τελευταία ευκαιρία να συμπεριληφθεί το όνομα σας μεταξύ των Ευεργετών του θεάτρου που ανήκει στα μέλη της κοινότητας, καθώς τα εγκαίνια του θα πραγματοποιηθούν στις 14 Αυγούστου 2023. Επίσης, αποκτάτε δυνατότητες διανυκτερεύσεων για πολλά χρόνια, δωρεάν συμμετοχής στις δράσεις μας, στις εκδόσεις μας και στα αντικείμενα που παράγουμε. Πάνω απ' όλα, δίνοντας έχεις ήδη πάρει, ειδικώς εδώ στην Ήπειρο της ευεργεσίας! Οι δωρεές συμβάλλουν στην αποπεράτωση του θεάτρου και στην ανάπτυξη και υλοποίηση του εκπαιδευτικού και πολιτιστικού προγράμματος της επέκεινα χώρα.

Η επέκεινα χώρα από το 2010 αναπτύσσεται και προσφέρει, ταυτοχρόνως και συνεχώς, κάναμε το όνειρο πραγματικότητα, περνάμε καλά, με ποιότητα, το γνωρίζεις. Στο τέλος του 2023 θα διαθέτουμε μια πλήρως και πιστά ανακαινισμένη ιδιοκτησία του 1750-1870 τεσσάρων στρεμμάτων, στα 1.035μ. στο Ζαγόρι (χώρα πίσω απ' το βουνό), με θέα, θέατρο, βιβλιοθήκη, πολυχώρο, αυλές, κήπους, Αρχοντικό - Διεθνές κέντρο νεότητας, ξενώνες με 35 κλίνες. Πρόκειται για μη κερδοσκοπική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών που έχει ήδη στο ενεργητικό της 130 δραστηριότητες γνώσης και πολιτισμού, walking @ talking. Χωρίς δημόσια χρηματοδότηση, χωρίς δάνεια, αλλά με μεγάλη αγάπη, δική μας κι εκείνων που μας εκτιμούν και συγκέντρωση δυνάμεων. Θέλουμε η ζωή να συνεχίσει εδώ. Προφανώς με τις προσαρμογές των καιρών. Θέλουμε η γειτονιά, το χωριό, τα χωριά, η ύπαιθρος, τα βουνά, να παραμείνουν, να ξαναγίνουν. Γιατί χωρίς αυτά ούτε η ζωή στην πόλη που προτιμούν σήμερα οι άνθρωποι, θα είναι βιώσιμη. Γι’ αυτό επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες, να δώσουμε κίνητρα, πιο μακροχρόνιας παραμονής, δικαίωμα στο χωριό. Όπου επιτρέπεται ο συνδυασμός εργασίας και ψυχαγωγίας, φιλαναγνωσίας και άσκησης, ιδεολογίας και κοινωνικοποίησης, πολιτισμού και αναστοχασμού, ελευθερίας και γενναιοδωρίας.

ΔΩΡΗΤΕΣ

 • Με δωρεά €10 είσαι ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΟ ΠΟΥΛΙ, T-shirt επέκεινα χώρα ή άλλο δώρο, ξενάγηση σε Ζαγορίσιο σπίτι, εισαγωγή - περίπατος στην περιοχή (30΄).
 • Με δωρεά €30 είσαι ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΟΞΥΓΟΝΟ, έχεις ότι και το αποδημητικό πουλί και επιπλέον μπορείς να συμμετέχεις σε μια δράση της ε.χ. και να πάρεις τις εκδόσεις και δώρα της χρονιάς.
 • Με δωρεά €100 είσαι ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ, όλα τα παραπάνω και επιπλέον μπορείς να συμμετέχεις σε όλες τις δράσεις και σου προσφέρεται από την οικογένεια Γιαννή φιλοξενία κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης, στην επέκεινα χώρα (δύο άτομα κι ένα παιδί μέχρι 10 ετών), για δύο βράδια.
 • Με δωρεά €300 είσαι ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟ ΝΕΡΟ, όλα τα παραπάνω για τρία χρόνια και σου προσφέρεται από την οικογένεια Γιαννή φιλοξενία κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης, στην επέκεινα χώρα (δύο άτομα κι ένα παιδί μέχρι 10 ετών), για τρία βράδια κάθε χρόνο.
 • Με δωρεά €500 είσαι ΑΙΩΝΙΟ ΔΑΣΟΣ, όλα τα παραπάνω για πέντε χρόνια και σου προσφέρεται από την οικογένεια Γιαννή φιλοξενία κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης, στην επέκεινα χώρα (δύο άτομα κι ένα παιδί μέχρι 10 ετών), για τρία βράδια κάθε χρόνο, με σωρευτική δυνατότητα και για συγγενείς α’ βαθμού.

ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ

Με μια συνολική δωρεά €600-€1.500 γίνεσαι Ευεργέτηςεπέκεινα χώρα.
 • Ευεργέτης της Γης: €600-900. 
 • Μεγάλος Ευεργέτης της Γης: 1.000-€1.500.
Το όνομα κάθε ευεργέτη αναφέρεται σε πινακίδα στην είσοδο του θεάτρου της επέκεινα χώρα. Προσφέρεται φιλοξενία από την οικογένεια Γιαννή, κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης, για τρία βράδια κάθε χρόνο στην επέκεινα χώρα, με σωρευτική δυνατότητα και για συγγενείς α’ βαθμού, επί 6-15 χρόνια, αναλόγως. Εναλλακτικά είναι οποτεδήποτε διαθέσιμη ολόκληρη η υποδομή και όλοι οι ξενώνες για τον ευεργέτη και την παρέα του για το διάστημα που αναλογεί, κατόπιν συνεννόησης και εκτός περιόδου δραστηριοτήτων. Ο ευεργέτης έχει πρόσβαση για όλη τη διάρκεια της δωρεάς, σε όλες τις δραστηριότητες της επέκεινα χώρα, άνευ κόστους συμμετοχής. Επίσης λαμβάνει δωρεάν όλες τις εκδόσεις και παραγωγές αντικειμένων της επέκεινα χώρα κατά το διάστημα που καλύπτει η δωρεά του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ ΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ, δηλαδή όσο συμμετέχεις τόσο ανεβαίνεις.

GREEN BONUS – μαζεύουμε, προσέχουμε χελωνάκια

 1. Πράσινη μετακίνηση. Προς, από και εντός της επέκεινα χώρα (EV, μέσα μαζικής μεταφοράς, αντιστάθμιση παραγόμενου άνθρακα πχ. CUNCR iGreen, πεζοπορία μεταξύ των χωριών και εντός του χωριού με τα πόδια, ποδήλατο), #SDG7, #SDG1
 2. Διαμονή - αυτοεξυπηρέτηση (σεντόνια - πετσέτες, κομπόστ, απορρίμματα – ανακύκλωση, οικονομία ενέργειας και νερού, εθελοντισμός 1h/μέρα), #SDG6, #SDG7, #SDG12.
 3. Βιώσιμη διατροφή (τοπικά προϊόντα, παρασκευή οικολογικού πρωϊνού, όχι πλαστικά, νερό βρύσης, αποφυγή κρέατος), #SDG3, #SDG6, #SDG12, #SDG13.
 4. Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) (4-8-12-15-17), #SDG17.
 5. Ελάχιστη διαμονή έξι ημερών – 5 διανυκτερεύσεις (6-10), #SDG3, #SDG4, #SDG10, #SDG11.
Σύνολο 25 χελωνάκια (5 χελωνάκια / δοκιμασία, αναλυτικά στο παράρτημα).
 • 5 χελωνάκια: 1 διανυκτέρευση.
 • 6-10 χελωνάκια: 2 διανυκτερεύσεις
 • 11-15 χελωνάκια: 3 διανυκτερεύσεις
 • 15-20 χελωνάκια: 4 διανυκτερεύσεις
 • 21-25 χελωνάκια: 5 διανυκτερεύσεις.

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες δείτε το σχετικό έγγραφο


Η Επέκεινα Χώρα είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα τη Βίτσα Ζαγορίου. (Αριθμός ΑΜΚΕ, Πρωτοδ. Ιωαννίνων: 14/07-06-2013). Δίδεται νόμιμη απόδειξη δωρεάς της επέκεινα χώρα. Εθνική Τράπεζα Ελλάδας-Επέκεινα Χώρα: IBAN GR 58011 01040 00001 04001 61609. Η πληρωμή μπορεί να γίνει και επιτόπου με POS.
εγγραφή στοnewsletter
#visithexperience
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.