Αργοναυτική έκκληση για τον πλανήτη Γη
27-30.10.2023
Από την Παρασκευή 27 μέχρι τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου θα συναντηθούμε στην επέκεινα χώρα (Ζαγόρι, η χώρα πέρα απ΄ τα βουνά), στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, για να περιηγηθούμε, εμπνευστούμε, διαβουλευτούμε, να απολαύσουμε τη γαστρονομία και την αστρονομία, να περπατήσουμε και να αναλάβουμε δράση για τη διατήρηση της φύσης και του κλίματος, να προστατεύσουμε το θεμελιώδες της ζωής.
Σε συνέχεια των ετησίων συναντήσεων Μονοπάτια Μιας Γης με θέμα την κλιματική κρίση, που διεξάγονται στην επέκεινα χώρα από το 2012 κι ενώ είναι ακόμη ζοφερές οι εικόνες από τις μοναδικής έκτασης φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα και αλλού στον κόσμο, η συνάντηση αυτή θέτει ως στόχο την αποστολή ενός ηχηρού μηνύματος, ρεαλιστικού και εγερτήριου, προς κάθε αρμόδιο φορέα, προτού να είναι πλέον πολύ αργά. Καθώς τα σύννεφα πυκνώνουν, θέλουμε να απευθύνουμε μια έκκληση ύστατης καταφυγής για τη σωτηρία της ζωή στη Γη, όλων μας. Με ελευθερία, γενναιοδωρία και ενότητα.

Εισηγήσεις για την κλιματική αλλαγή: Χρήστος Ζερεφός, Μαρία Καραμανώφ, Σπύρος Παππάς.

Θα ακολουθήσει η επεξεργασία και υιοθέτηση κειμένου – έκκλησης προς την ΕΕ και τη διεθνή κοινότητα.

Κόστος συμμετοχής: €290 (τρεις διανυκτερεύσεις, 4 γεύματα, εισαγωγή στην αστρονομία, οργάνωση, εκδόσεις και δώρα επέκεινα χώρα, δεν περιλαμβάνεται η μετακίνηση και τα ποτά).

Πρόγραμμα
εγγραφή στοnewsletter
#visithexperience
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.