Πρόσκληση προς τους δεινούς πεζοπόρους κι όχι μόνο
23-25.07.2021
Θελουμε να ενώσουμε πεζοπορικα το Ζαγόρι με τις Πρέσπες, μέσω του Πάρκου Εθνικης Συμφιλιωσης και του Νεστορίου, στα χνάρια της ρωμαϊκής Εγνατιας. Δυο από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, της ορεινής Ελλάδας ιδιαίτερα, εμπεδωμένους διεθνως τουριστικούς προορισμούς, μια ζώνη ορεινών όγκων που ενωνουν χώρες, λαούς και πολιτισμούς της νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε μια σχεδόν αναλλοίωτη και μοναδική φύση, με μια κοινή ιστορία και προορισμό. Ειρηνη, συμμετοχή, ένας κόσμος. One Free Green World.

Η επεκεινα χώρα στο πλαίσιο της πολύ-εκδήλωσης YONDER για τους νεους και το κλίμα, ταυτόχρονα με ενέργειες για τη διαμόρφωση, προώθηση και προβολή του σχεδίου με τη συνεργασία των δημοσίων αρχών και άλλων οργανώσεων της κοινωνιας πολιτών, ξεκίνησε την εξερεύνηση του πεδίου. Μια συνολικη απόσταση, δεκαπέντε ημερήσιων διαδρομών (7-20 χλμ ανα τμημα).

Την Παρακευή, 23.7 θα συγκεντρωθούμε στο Νεστόριο το βράδυ. Το Σάββατο το πρωί, θα περπατήσουμε από το σημείο «Βαρέλια» πλησίον του χωριού Αρρενες ως το Πάρκο Εθνικης Συμφιλίωσης του Ιδρυματος της Βουλής των Ελλήνων στον Γραμμο, όπου θα γευματίσουμε, ξεκουραστούμε, συνεδριάσουμε, δειπνήσουμε, διασκεδάσουμε, διανυκτερεύσουμε. Την Κυριακή το πρωί θα κάνουμε μια άλλη τετράωρη πεζοπορία από το Πάρκο στο Νεστόριο διαμέσου της Παλαιας και Νέας Κοτύλης, όπου θα γευματισουμε και αποχαιρετιστούμε.

Ένα δώρο που θα αποκαλύψουμε αργότερα, θα αποκτήσουν οσοι συμμετάσχουν στο σύνολο των 15 διαδρομών. Ευπρόσδεκτες Οργανώσεις της Κοινωνιας Πολιτών που επιθυμουν να συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές.

Τα μονοπάτια ειναι πρώτα απ´ όλα βίωμα. Άμα τα βάλουμε στο μυαλό μας θα εχουν ήδη γίνει. Ηπειρος, Δυτικη Μακεδονία, νησιά, ολη η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει ένα μοναδικό δίκτυο μονοπατιών (και κάπου - κάπου γκαλντεριμιων), να γίνει ενας διεθνης προορισμος της νεολαίας και όλων των ηλικιών, την εποχη του αγώνα για τη διατήρηση του κλιματος και ανακτησης μετά την κατάκτηση της φυσης. Μια απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων ξεκινάει με το πρώτο!

Δήλωση συμμετοχής: info@epekeinahora.gr
εγγραφή στοnewsletter
γιατί κάθε στιγμή είναι στιγμή επέκεινα!
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.