Η άσκηση είναι φάρμακο - Ένα ταξίδι στην Επέκεινα Χώρα
03.07.2022
Μεταξύ 27 Ιουνίου και 3 Ιουλίου του 2022 μια ομάδα εκλεκτών πρεσβευτών της θεραπευτικής άσκησης βρέθηκαν σε ένα μαγικό μέρος. Οι εκλεκτοί ήταν φοιτητές της ειδικότητας «Άσκηση και Υγεία – Θεραπευτική Άσκηση» του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ το μαγικό μέρος ήταν το ορμητήριο της «Επέκεινα Χώρα» στη Βίτσα Ιωαννίνων. Όπως αναμενόταν, ο συνδυασμός ήταν φάρμακο για την ψυχή και το σώμα όλων μας. Και στο «μας» περιλαμβάνονται οι 15 Γερμανοί υπήκοοι, οι 17 Έλληνες ειδικοί της άσκησης, 2 εκλεκτοί οικοδεσπότες και μια σκυλίτσα ονόματι «Έρικα». Κάθε μια μέρα από τις επτά της δράσης ήταν μοναδική, αλλά με κοινό παρονομαστή τη χρήση της σωματικής δραστηριότητας και άσκησης ως φάρμακο του σώματος και της ψυχής. Καταλύτης ήταν η ομορφιά του τοπίου, η φιλοξενία των διοργανωτών και η διάρθρωση του προγράμματος και της υποδομής της επέκεινα χώρα, που δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για να μετατραπεί μια περιήγηση στη φύση, σε μια εμπειρία ζωής με απόηχους που θα ηχούν για πολλά χρόνια μέσα στις ψυχές των συμμετεχόντων. Η διαπολιτισμική εμπειρία της καθόδου του Βοϊδομάτη με ράφτιγκ και της πλήρους Διάβασης του Βίκου παραμένουν χωρίς λόγια! Η δράση ήταν μια συνεργασία του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, της Επέκεινα Χώρα, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Κέντρου Νεότητας Κολωνίας, με αποδέκτες τους Έλληνες φοιτητές και του Γερμανούς συμμετέχοντες. Το καθημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε σωματικές και ψυχικές αναζητήσεις μέσω της σωματικής δραστηριότητας, της συζήτησης και των βιωματικών σεμιναρίων, καθώς επίσης και της απόλαυσης της εξαίσιας κουζίνας των Ζαγοροχωριών. Ο απολογισμός αυτής της δράσης δεν ήταν τίποτα παραπάνω από αυτό που πρεσβεύει το όραμα της Επέκεινα Χώρα και των εμπνευστών της: γίναμε «Πολίτες του Κόσμου» σε μια «Χώρα Γνώσης». 

Στόχος μας να γίνει πάλι, αλλά ακόμα και αν δεν ξαναγίνει κάτι τέτοιο ποτέ, γίναμε κάτι που δεν μπορεί να μας το πάρει κανείς.

Το κείμενο αυτό γράφτηκε από τους συμμετέχοντες και επέχει εδώ χαρακτήρα παρουσίασης της εν λόγω δραστηριότητας της επέκεινα χώρα.
εγγραφή στοnewsletter
#visithexperience
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.