Το Yonder αποτελεί μια πρωτοβουλία τριών φορεών: της επέκεινα χώρα, της ΙΑΣΙΣ ΑΜΚΕ και της Ευρωπαικής Έκφρασης.

Η σύμπραξη του YONDER μεταξύ των τριών οργανώσεων είναι καταρχήν μια πνευματική και συμβολική στάση, πέρα από την πρακτική, νομική και θεσμική της διάσταση.

Προκλητικές συνθήκες και περίοδοι κρίσης αποτελούν κομβικές στιγμές για να γίνουν μεγάλες αλλαγές. Τον Φεβρουάριο του 2020 συναντήθηκαν για πρώτη φορά δύο άνθρωποι, δύο οργανώσεις, δύο ιδεολογίες.

Η ίαση – η πραγματική ίαση – έρχεται όταν θεραπεύουμε την αιτία που κάνει τα κακά συμπτώματα να εμφανίζονται. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται χρόνος και ευθύνη από την πλευρά του πάσχοντα. Η ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ θεωρεί αυτόν τον χρόνο μοναδικά σημαντικό. Χρόνος για να σκεφτούμε, να μάθουμε, να διασκεδάσουμε, να οραματιστούμε παραγωγικά μεθόδους για την εξάλειψη κάποιων συνηθειών από τις οποίες νοσούμε.

Η επέκεινα χώρα, στα σλάβικα ταυτίζεται με την ονομασία ‘Ζαγόρι’ και σηματοδοτεί την χώρα πάρα πέρα, πίσω από τα βουνά. Επέκεινα σημαίνει πέρα από κάποιο χρονικό ή τοπικό σημείο, πέρα από αυτό που γνωρίζουμε και αυτό που μπορούμε. Επέκεινα είναι το άγνωστο που προσπαθούμε συνεχώς – συλλογικά και ατομικά – να κατακτήσουμε.

Οι δύο αυτές λέξεις, ορισμοί και οργανώσεις συναντώνται για να κάνουν πράξη αυτό που λείπει από την Ελλάδα και αυτό που οραματίζεται μια ενωμένη Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Έκφραση, ενεργή τα τελευταία 32 χρόνια, με τεράστια εμπειρία στην αντίληψη και αναμετάδοση της Ευρωπαϊκής ιδέας, θέτει το πλέγμα για μια ολοκληρωμένη προσπάθεια προς την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Η άμυνα της υγείας μας, η προστασία του κλίματος, η προάσπιση του εθελοντισμού και η εξασφάλιση της ειρήνης είναι στόχοι που πρέπει να επικαλούμαστε καθημερινά, σε προσωπικό, τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Μέσα από δράσεις, σεμινάρια, εκδηλώσεις, φεστιβάλ και προγράμματα, η Ευρωπαϊκή Έκφραση, η ΙΑΣΙΣ και η επέκεινα χώρα συμπράττουν για να οριοθετήσουν ένα χρονικό πλαίσιο (το YONDER) σε μια μυθική τοποθεσία της Ελλάδας, στη Βόρεια Ήπειρο, στα Ζαγοροχώρια, για την θεσμοθέτηση ενός καινούργιου τρόπου ζωής, μακριά από τοξικές συνήθειες, προς της υλοποίηση ενός οράματος.

Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο του Yonder. ONE FREE GREEN WORLD.
εγγραφή στοnewsletter
#visithexperience
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.