Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διάβαση Βίκου 2018 – Γέφυρες, Δεκαπέντε χωριά, 9-16.8.2018

Η καθιερωμένη πλέον ετήσια δραστηριότητα της επέκεινα χώρα, Διάβαση Βίκου, έγινε φέτος από 9 έως 16 Αυγούστου με θέμα «Γέφυρες».Κάθε είδους γέφυρες. Μικρές και μεγάλες, παραδοσιακές και σύγχρονες, πραγματικές ή μεταφορικές, στην Ελλάδα και στον κόσμο, η τέχνη της γέφυρας και  η γέφυρα στην τέχνη, νερογέφυρες, ισθμογέφυρες, πεζογέφυρες και τρενογέφυρες, αερογέφυρες, λιμενογέφυρες και υποθαλάσσιες.

Το Σάββατο 11 Αυγούστου απολαύσαμε τις εξαιρετικές παρουσιάσεις της Μαρίας Μπαλοδήμου για τα γεφύρια του Ζαγορίου, της Ελευθερίας Τσακανίκα για το γεφύρι της Πλάκας, του Σωτήρη Θεοφάνη για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ως γέφυρα, και του Γιάννη Σακιώτη για τις θάλασσες – γέφυρες απέναντι στα τείχη της απομόνωσης στο παγκόσμιο στερέωμα-διελκυστίνδα.

Την Τρίτη 14 Αυγούστου κάναμε την ολοήμερη πεζοπορία στα τέσσερα χωριά, από τη Σκάλα της Βίτσας και το γεφύρι του Μίσσιου στο Κουκούλι, τον Βικογιατρό και το Μουσείο Λαζαρίδη, στους Κήπους για ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα στις Μαργαρίτες και μετά στο Δίλοφο για καφέ, για να επιστρέψουμε το βραδάκι στη Βίτσα. Μια γεμάτη, αποκαλυπτική και πλούσια πεζοπορική εμπειρία που χάρηκαν μικροί και μεγάλοι.

Επίσης, η Διάβαση της χαράδρας του Βίκου έγινε με επιτυχία για μία ακόμη χρονιά, ράφτιγκ στον Βοϊδομάτη ως συνήθως, ξενάγηση στον αγροτουριστικό ξενώνα «Ρόκα» στον Ελαφότοπο και άλλα.

Η επίσκεψη στο παραδοσιακό πανηγύρι της Βίτσας τον Δεκαπενταύγουστο έκλεισε τη φετεινή δραστηριότητα.

Share this