Ο γενικός στόχος της σειράς σεμιναρίων GLAP είναι να προωθήσει τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και την καλή διακυβέρνηση, διαμορφώνοντας ένα πρόγραμμα σπουδών βασικών αρχών και πρακτικών για την παγκόσμια ιθαγένεια και την εκπαίδευση, ειδικά για τους νέους σε όλο τον κόσμο. Συγκεντρώνοντας τις σχετικές κοινότητες εμπειρογνωμόνων, αξιωματούχων και ακτιβιστών από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, και επιτρέποντάς τους να εξετάσουν από κοινού έννοιες και μέσα βέλτιστης πολιτικής οργάνωσης, το σεμινάριο φιλοδοξεί να εξαγάγει συμπεράσματα προς όφελος των πολιτών παγκοσμίως, για πιο νόμιμη και αποτελεσματική διακυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα. Τα σεμινάρια GLAP συνήθως αποτελούν συνεργασίες με άλλους φορείς και πραγματοποιούνται στα πλαίσια 5 ημερών.

αρχείο δράσεων

27-30.10.2023
Με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία Daniel (4-7 Σεπτεμβρίου 2023) και την επακολουθήσασα κακοκαιρία Elias (25-27 Σεπτεμβρίου 2023), που έπληξαν τη Θεσσαλία στην Ελλάδα, η «Αργώ-Δίκτυο Ελλήνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» οργάνωσε στα Ζαγοροχώρια Ηπείρου, τόπο που έχει περιληφθεί ως πολιτιστικό τοπίο στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, επιστημονική συνάντηση με θέμα την αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας απειλής. Η ανατροπή της οικολογικής ισορροπίας του πλανήτη και οι επιμέρους καταστροφικές εκδηλώσεις της, με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, συζητήθηκαν από τους μετέχοντες διακεκριμένους επιστήμονες με κεντρικούς εισηγητές τον ακαδημαϊκό κ. Χρήστο Ζερεφό, Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών και Μέλος πολλών άλλων Ακαδημιών και την κα Μαρία Καραμανώφ, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, Αντιπρόεδρο ΣτΕ ε.τ.
11-16.07.2021
Το φετινό Global Land Paths X προσκαλεί 40 Νέους από όλη την Ελλάδα, που ενδιαφέρονται για την κλιματική δράση, να πάρουν μέρος στην πιο συμμετοχική και διαδραστική εκδήλωση για την Κλιματική Αλλαγή που έχει διοργανωθεί στη χώρα μας.
24-29.07.2020
Το έτος 2020 ξεκίνησε με το Climate Action να βρίσκεται στο προσκήνιο σε τοπικές, εθνικές και διεθνείς πολιτικές σκηνές σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η ξαφνική έκτακτη ανάγκη της πανδημίας CoVid-19 παγώνει πολλές σημαντικές προσπάθειες για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος και των τεράστιων επιπτώσεών της.
21-26.07.2019
Μεταξύ 21-26 Ιουλίου 2019, διοργανώθηκε στην Επέκεινα Χώρα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εκπαιδευτικό συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο.
1 2 3
εγγραφή στοnewsletter
#visithexperience
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.