Διάβαση Βίκου 2024, «Καλή Ζωή»
9-14.8.2024
Η Διάβαση Βίκου είναι μια δραστηριότητα της επέκεινα χώρα που γίνεται κάθε χρόνο από το 2010 και πραγματεύεται ένα θέμα το οποίο η απόσταση που προσφέρει το βουνό και η περίοδος του Αυγούστου, επιτρέπουν μια πιο ελεύθερη, γενναιόδωρη και ενωτική προσέγγιση και συνδυάζει την περιήγηση, την ηπειρωτική αλλά και κοσμοπολιτική γαστρονομία, την άσκηση, την ποιοτική συναναστροφή και τη μάθηση. Η συνεδρία από τη μία και η πεζοπορία στον Βίκο από την άλλη, στο μεγάλο και πιο πράσινο ελληνικό Εθνικό Πάρκο, προσφέρουν μια βαθιά ανάσα μεγάλης διάρκειας για όλους και ειδικώς για όσους περνάμε πολύ χρόνο στο γραφείο, το αυτοκίνητο, την οθόνη, την πόλη και επιθυμούμε τον προσωπικό και συλλογικό αναστοχασμό, εκτός καθημερινότητας, επέκεινα.

Το θέμα μας φέτος, «Καλή Ζωή». Με αφετηρία τη συμβουλευτική «Ηθικά Νικομάχεια» του Αριστοτέλη, τα μαθήματα που έδινε ο Αριστοτέλης στους πολίτες που ενδιαφερόντουσαν για το πώς «χτίζεται» μια καλή ζωή, η βελτίωση σε οποιοδήποτε πεδίο, ατομικό, οικογενειακό, επιχειρηματικό, εθνικό, συμμετοχικό, ξεκινά πάντοτε ‘’εκ των έσω’’. Όπως κάθε χρόνο θα γίνει η Βράβευση του Εθελοντή 2024. Η 15η Διάβαση Βίκου συνδυάζεται με την έναρξη λειτουργίας ενός Αρχοντικού μοναδικής αρχιτεκτονικής που εντάσσεται στην επέκεινα χώρα, καθώς και νέων ειδικά διαμορφωμένων υπαίθριων χώρων προς ικανοποίηση όσων αγαπούν το walking & talking.

Δεν μετράει πόσες φορές θα πέσει κάποιος αλλά πόσες φορές θα σηκωθεί και κυρίως πόσο αποφασισμένος είναι να μείνει όρθιος. Δεν μετράει επίσης η επίδοση, αλλά το βίωμα του φαραγγιού, οι στιγμές μοναξιάς, επέκεινα σκέψης και περίσκεψης, το γνώθι σαυτόν, γενναιόδωρης και μεγάθυμης διάθεσης που δημιουργείται, η ανακάλυψη της προέλευσης των όντων, της βιοποικιλότητας, της τροφοσυλλογής, της επιβίωσης, της αλληλεξάρτησης, της αυτογνωσίας και της καταλλαγής, όπως εξυψώνει η φύση τον νου, με μέτρο, αρμονία, ταπεινοφροσύνη, με μια αργάδα και μια εγρήγορση κάθε λογής, τα γκιζερήματα. Εξάλλου, μονάχα αν βρεθείς στην πιο βαθιά και πιο σκοτεινή χαράδρα, μπορείς να αντιληφθείς τη μαγεία του να είσαι στην κορυφή του βουνού. Think more, try more, live more!

Πρόγραμμα

Παρασκευή 9/08: 

Αφίξεις
19.00 Δείπνο καλωσορίσματος στην επέκεινα χώρα

Σάββατο  10/08: 

08.00 Πρωϊνό
09.00 Πεζοπορία (1h) στον Προφήτη Ηλία. Επίσκεψη στο Μονοδένδρι – Αγ. Παρασκευή και στην θέση Οξυά – θέα Βίκου.
11.30 Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου - Ασπράγγελοι
13.30 Γεύμα, Ελάτη
Πέτρινα γεφύρια Κόκκορου - Καλογερικό – Μύλου, Κήποι – Καπέσοβο.
17.00 Αρχοντικό Φρόσως Ιωαννίδου "Μάνα του Ζαγορίου”, το οποίο λειτουργεί ως Μουσείο Ζαγορισιακού πολιτισμού
19.00 Μπελόη – θέα Βίκου – πεζοπορία 30’.
21.00 Δείπνο (ελεύθερο).

Κυριακή 11/08:

07.30 Πρωϊνό.
08.30 Διάβαση Βίκου, αφετηρία: Μονοδένδρι, Epirus Adventures.
12.30 Γεύμα στο μέσον της διαδρομής (lunch box).
18.00 Επιστροφή, ξεκούραση.
19.00 Δείπνο (ελεύθερο).

Δευτέρα 12.08

07.30 Πρωϊνό.
08.00 Πρωϊνός περίπατος στην Κόκκινη.
10.00 Εισαγωγή στη θεματική: Νίκος Γιαννής.
10.30 Ομιλία Φένια Τσανάκα (αρχιτέκτονας):  «Ανακαινίζω τη ζωή μου με αρχιτέκτονα τον Αριστοτέλη»
11.00 Ομιλία Κώστας Χριστίδης (νομικός): «Η ελευθερία ως προϋπόθεση της καλής ζωής»
11.30 Ομιλία Γιώργος Μαθιουδάκης (γιατρός): «Ιατρική Πρόσθεσις και αφαίρεσις εστί»
14.00 Γεύμα στην επέκεινα χώρα.
16.00 Περίπατος για όσους το επιθυμούν: σκάλα Βίτσας και γεφύρι Μίσσιου.
18.30 Απονομή Βραβείου Εθελοντή 2023 _ Ομιλία
19.30 Εντυπώσεις και βεβαιώσεις 15ης Διάβασης Βίκου.
20.00 Παρουσίαση και φαγητό από τη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου "Αλέξανδρος Γιώτης”.
22.00 Ελεύθερη ανοιχτή συζήτηση – ολοκλήρωση ημερίδας

Τρίτη 13/08:  

08.00 Πρωϊνό
08.30 Περπάτημα (για όσoυς ενδιαφέρονται)
10.00 Αναχώρηση για την Αρίστη
11.00 Ράφτινγκ στον Βοϊδομάτη
14.30 Γεύμα στην Αρίστη
16.30 Επίσκεψη - περίπατος στο Πάπιγκο
Farewell στην επέκεινα χώρα

Τετάρτη 14/08: 

Πρωϊνό
Αναχώρηση


Γενικοί σκοποί

Η δραστηριότητα "Διάβαση Βίκου" στην και με την επέκεινα χώρα, στα «αιώνια και ιερά δάση» του Ζαγορίου, συνδυάζει την πνευματική με τη σωματική άσκηση, η ίδια η διάβαση είναι ένα μοναδικό επίτευγμα κάθε φορά για τον καθένα μας και το ξεκίνημα μιας νέας ζωής, γεμάτη από νέες εμπειρίες, δίψα ελευθερίας, ανοχή και σεβασμό, με ευρύτητα πνεύματος, μεγαθυμία και αλτρουϊσμό, ευεξία, ψυχική και σωματική υγεία. 

Κατά το σκέλος της άσκησης, είναι μια δραστηριότητα που απευθύνεται πρωταρχικά σε ανθρώπους της πόλης, με συνήθειες καθιστικής ζωής, που πιθανόν δεν είχαν μέχρι στιγμής την ευκαιρία να ανακαλύψουν όλη την αξία, σε όλο το μεγαλείο, του βαδίσματος γενικώς και της πεζοπορίας στη φύση ειδικότερα, τη σχέση μεταξύ ψυχοσωματικής βελτίωσης και συνεχούς περιβαλλοντικής αγωγής, με την πνευματική και διανοητική ευεξία, τη μόρφωση και τη σκέψη, την παραγωγή και μετάδοση γνώσης και νέων ιδεών, τον εθελοντισμό, τη γενναιοδωρία, την προσφορά και την ατομική δημιουργία.

Κατά το σκέλος του πνεύματος η Διάβαση Βίκου πραγματεύεται μια θεματική. Το θέμα κάθε χρονιάς έχει ως σκοπό να παρακινήσει τον στοχασμό, πριν, κατά και μετά τη δραστηριότητα στην επέκεινα χώρα, όλο το έτος και εμπνέεται από το πολιτιστικό τοπίο του Ζαγορίου, τη διαχρονική δηλαδή συμβίωση ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος με αρμονικό τρόπο, όπως το αναγνωρίζει η UNESCO και κατά συνέπεια από το πνεύμα της επέκεινα χώρα, της χώρας πέρα απ’ το βουνό.

Ως κορύφωση, διασχίζουμε τον Βίκο κάθε φορά που συναντιόμαστε στη δραστηριότητα αυτή, εδώ και πολλά χρόνια και προσκαλούμε όλους τους συμμετέχοντες να το δοκιμάσουν και οι ίδιοι, εν όλω ή εν μέρει, φυσικά αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη αυτής της προσωπικής τους επιλογής, όπως κάνει ο καθένας μας ατομικά.

Πρακτικές πληροφορίες για τις υπαίθριες δραστηριότητες 

 • Ο ανώτατος αριθμός των συμμετεχόντων στη δραστηριότητα αυτή είναι 50 άτομα περιλαμβανομένων όλων των παιδιών.
 • Οι διαδρομές είναι βατές και εφικτές. Το μακρύ παντελόνι προστατεύει καλύτερα. Τα μποτάκια για την προφύλαξη των αστραγάλων είναι προτιμότερα από τα αθλητικά παπούτσια και τα αθλητικά παπούτσια είναι προτιμότερα από κάθε άλλο είδος παπουτσιού. 
 • Στόχος είναι να τερματίσουμε όλοι χωρίς τραυματισμούς, κατ’ ανάγκην κάπως κουρασμένοι, αλλά με θετική ψυχολογία και πιο πλούσιοι σε συναισθήματα, παραστάσεις, εντυπώσεις, γνωριμίες, συντροφικότητα, γνώσεις, αυτοπεποίθηση, ποιότητα, ζωή.
 • Καλό είναι οι συμμετέχοντες σε όλες τις δραστηριότητες να είναι ενήμεροι για τις καιρικές συνθήκες. Η συμμετοχή όλων γίνεται με αποκλειστική ευθύνη καθενός.
 • Θα είναι διαθέσιμα κοινά-γενικά φάρμακα, αλλά μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας τυχόν ειδικό φάρμακο που μπορεί να χρειασtείτε. Φαρμακείο υπάρχει στο χωριό Ασπράγγελοι, 7χλμ.από τη Βίτσα: (Θωμάς Θέμελης, 26530 25903).
 • ATM για ανάληψη μετρητών υπάρχει στο Μονοδένδρι και στους Κήπους.
 • Σούπερ μάρκετ δεν είναι άμεσα προσιτά. Το πλησιέστερο είναι στις Καρυές (15’). Μίνι μάρκετ θα βρείτε στο Μονοδένδρι.

Λιγότερο ή περισσότερο απαραίτητα είναι:

 • Μικρό ορειβατικό σακίδιο
 • Μπατόν ή γκλίτσα
 • Ορειβατικά μποτάκια (εάν είναι καινούρια καλό θα ήταν να τα έχουμε βάλει μερικές φορές, έστω και μέσα στο σπίτι πριν την πεζοπορία, για να "σπάσουν") και ίσως ορειβατικές κάλτσες
 • Μακρύ παντελόνι (κατά προτίμηση όχι τζιν)
 • Ένα αντιανεμικό/αδιάβροχο
 • Σκουφί, καπέλο, γυαλιά ηλίου
 • Δοχείο / (όχι πλαστικό) μπουκάλι νερού
 • Φωτογραφική μηχανή
 • Καλή διάθεση (ανελαστικό προαπαιτούμενο των θεσμών!)

Πληροφορίες: info@epekeinahora.gr
Ομάδα land beyond στο Facebook: https://www.facebook.com/groups/120148418074626/

Συμμετοχή

 • Το κόστος συμμετοχής στο πλήρες πρόγραμμα είναι €180 ανά άτομο και περιλαμβάνει:
  • Έξι (6) γεύματα (lunch box κατά τη διάβαση, τα ποτά δεν περιλαμβάνονται).
  • Διάβαση Βίκου με πιστοποιημένο οδηγό και μεταφορές, ράφτινγκ.
  • Δικαίωμα συμμετοχής: χρήση των εγκαταστάσεων της επέκεινα χώρα & coffee breaks, διοίκηση-συντονισμός, έντυπα πληροφοριών για την περιοχή, ομιλίες, πεζοπορίες (δεν περιλαμβάνεται η Διάβαση Βίκου), περιήγηση, ξενάγηση, γενικό φαρμακείο, αναμνηστικό μπλουζάκι (T-shirt), βεβαίωση συμμετοχής.
 • Στην περίπτωση μερικής συμμετοχής στο πρόγραμμα το ποσό διαμορφώνεται αναλόγως. Η καταβολή του ποσού στην επέκεινα χώρα έχει την έννοια της πρακτικής διευκόλυνσης όλων των συμμετεχόντων χάριν κοινών πληρωμών προς τους παρόχους των κυρίως υπηρεσιών. Για τα υπόλοιπα δίδεται απόδειξη δωρεάς €50. Η δραστηριότητα δεν έχει στο σύνολο της οποιαδήποτε επιδότηση. Οι ομιλητές απαλλάσσονται της συμμετοχής €50 και προσφέρεται ένα γεύμα, ενώ εάν ζητηθεί μπορεί να προσφερθεί διαμονή 2 ημερών.
 • Οι ευεργέτες και οι δωρητές / 4 εποχές της επέκεινα χώρα που είναι ενεργοί κατά την 1.1.2024, (http://www.epekeinahora.gr/el/dorea), συμμετέχουν ελεύθερα στη δραστηριότητα μαζί με ένα ακόμη άτομο – συγγενή 1ου βαθμού (δεν καταβάλλουν δηλαδή το ποσόν των €50 \ άτομο). 
 • Διαμονή. Οι συμμετέχοντες έχουν την ελευθερία και την ευθύνη της κράτησης σε ξενώνες ή ξενοδοχεία της περιοχής και επιλογής τους. Ως προς τους ξενώνες της επέκεινα χώρα η προθεσμία κράτησης είναι 1.6.2024, κατόπιν συνεννόησης και κατά σειρά προτεραιότητας.
 • Όσοι επιθυμούν να διαμείνουν στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Zagori Suites μπορούν να προβαίνουν σε κράτηση μέσω της μηχανής κρατήσεων του ιστοτόπου: www.zagorisuites.gr (τηλ. +30-6944-342739, Νίκος Πέτσιος) και με βάση τη διαθεσιμότητα, περίοδο και αριθμό ατόμων, σημειώνοντας την ένδειξη "επέκεινα χώρα" έχουν επιπλέον έκπτωση 10%, περίπου 20% χαμηλότερα από booking.com.
 • Δικαίωμα απλής συμμετοχής: δωρεά €50 στην επέκεινα χώρα. 

Επικοινωνία

    1. Στέλλα ΜΙΧΑΗΛ, +30 6994692854
    2. Παναγιώτα ΜΠΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, +32 +30 6944748070, +32 499732087
    3. Νίκος ΓΙΑΝΝΗΣ, +32 492319647, +30 6944748070


Πληροφορίες περιοχής 

Σήμερα τα 46 χωριά του Ζαγορίου μοιράζονται ανάμεσα στο κεντρικό, ανατολικό και δυτικό Ζαγόρι. Η Βίτσα, χωριό του κεντρικού Ζαγορίου, αποτελεί ένα από τα πιο τυπικά δείγματα παραδοσιακού οικισμού του Ζαγορίου, περιοχής μοναδικής στον κόσμο, για το φυσικό κάλος, την ιστορία, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική του. Η αμφιθεατρική διάταξη εντυπωσιάζει τον επισκέπτη και τον προ(σ)καλεί να εξερευνήσει τα καλντερίμια του χωριού, προσπαθώντας να ακούσει προσεκτικά τα υπόρρητα μυστικά τους.

Η επέκεινα χώρα (www.epekeinahora.gr) είναι από το 2013, μια μη κερδοσκοπική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών, η οποία δραστηριοποιείται στη Βίτσα Ζαγορίου, συνδυάζοντας τη διανοητική, ψυχική, σωματική και διαδραστική άσκηση. ‘Επέκεινα Χώρα’ σημαίνει η γη πέρα από τα βουνά (Ζαγόρι), στην Ήπειρο, γη γενναιοδωρίας, ανάτασης, έμπνευσης. «Επέκεινα», προηγούμενο ή σε έναν βαθμό μεγαλύτερο από τη γνώση ή την εμπειρία, το άγνωστο που προσπαθούμε συνεχώς να κατακτήσουμε κι έτσι προοδεύουμε. Οι βεβαιότητες χωρίζουν τους ανθρώπους, η διαφορετικότητα μας ενώνει. Οικουμενικές αξίες, αλληλοκατανόηση, πλουραλισμός, ελευθερία/ες, συμμετοχή, πρόληψη και αντιμετώπιση συγκρούσεων, ομοσπονδιακή οργάνωση, ανοιχτή κοινωνία, εθελοντισμός, ειρήνη, ευεξία, βιοποικιλότητα, βιωσιμότητα ανθρώπου και φύσης, είναι οι αξίες και το όραμα που μας εμπνέουν. Η επέκεινα χώρα βρίσκεται σε υψόμετρο 1.007μ. στη Βίτσα έναν χαρακτηρισμένο παραδοσιακό οικισμό, ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά και εύκολα προσβάσιμα χωριά του Ζαγορίου (46), με μοναδικό ιστορικό, πολιτιστικό και οικολογικό ενδιαφέρον, γραμμένο στην πέτρα, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, του μεγαλύτερου εθνικού πάρκου της Ελλάδας, παγκοσμίως αυθεντικού. Από τη Βίτσα ξεκινά το λιθόστρωτο μονοπάτι, η Σκάλα της Βίτσας, που οδηγεί στο δίτοξο πέτρινο γεφύρι του Μίσιου στον Βοϊδομάτη ποταμό, στους άλλους οικισμούς και στα αιώνια δάση του Ζαγορίου. Από την επέκεινα χώρα ξεκινά το μονοπάτι προς το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Τα εννέα είδη δραστηριοτήτων είναι: (1) Διάβαση Βίκου, (2) Βίκου Μονοπάτια, (3) Κοσμοπολιτικές συναντήσεις Βίτσας (GLAP), (4) Τύμφης Πεζοπορίες, (5) Νεολαία κι εκπαίδευση, (6) Εκπαίδευση -Τέχνη & Λογοτεχνία, (7) Χειμερινές Περιπατητικές Συναντήσεις, (8) Ευεξία και άσκηση και (9) Ημερήσιες επισκέψεις.

Οδηγίες πρόσβασης

 • Ιωάννινα. Η οδική απόσταση από την Αθήνα είναι συνολικώς 411 χλμ. μέσω των αυτοκινητοδρόμων της Ολυμπίας Οδού, της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου που βρίσκεται κοντά στην Πάτρα και της Ιονίας Οδού (Αντίρριο-Ιωάννινα 196χλμ.), 3h56' χωρίς κυκλοφορία (εκτιμώμενο κόστος καυσίμου €50,  κόστος διοδίων: €37,25 ανά διαδρομή, συμπεριλαμβανομένου του κόστους διέλευσης από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου €13,30 για Ι.Χ.). Εναλλακτικά, μέσω του βόρειου αυτοκινητόδρομου, ΠΑΘΕ/Ε75/Α1, Ε65/ΕΟ3, ΕΟ30, Ε92/ΕΟ6, Εγνατία, μέσω Λαμίας, Καλαμπάκας, Μετσόβου, 454χλμ, 5h 14' χωρίς κυκλοφορία, (καύσιμο: €67).
 • Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας απέχει, 50’ από τα Γιάννενα, 78χλμ., Εγνατία/A2/E90/Α2 (καύσιμο: €12) και η Πάργα, 102χλμ., 1h20’, €16. Για την Άρτα χρειαζόμαστε 1h, 76χλμ., €11, για την Πρέβεζα, 103χλμ., 1h30’, €15 και για την Πάτρα, €226χλμ, 3h, €34. Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων «Βασιλιάς Πύρρος» (10’ από το κέντρο των Ιωαννίνων) εξυπηρετεί την αεροπορική σύνδεση, με καθημερινά δρομολόγια από και προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη (τηλ.: 26510 27058, www.hcaa-eleng.gr). Με υπεραστικό λεωφορείο ΚΤΕΛ έως τα Ιωάννινα (Σταθμός: τηλ. 26510 26286, www.ktelioannina.gr). Αθήνα: Δρομολόγια καθημερινά, μέσω Ρίου – Αντιρρίου, από σταθμό Αθηνών: Κηφισού 100, τηλ.: 210 5129363, www.dromologiaktel.gr Θεσσαλονίκη: Δρομολόγια καθημερινά: τηλ. 2310 500111, www.ktel-thes.gr Πάτρα: Δρομολόγια καθημερινά από σταθμό Πάτρας: τηλ. 2610 623887, www.ktelachaias.gr Πρέβεζα: Δρομολόγια καθημερινά με λεωφορεία, www.ktelprevezas.gr Άρτα: Δρομολόγια καθημερινά με λεωφορεία, www.ktelartas.gr
 • Από τα Ιωάννινα στη Βίτσα. Οδηγώντας από τα Γιάννενα προς βορρά (στρίβοντας αριστερά στο τέλος της περιφερειακής οδού των Ιωαννίνων ερχόμενοι από Αθήνα, μετά το αεροδρόμιο), στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης, συναντούμε τη διασταύρωση προς το Ζαγόρι αμέσως μετά τη Μεταμόρφωση (Καρυές), αρκετά πριν το Καλπάκι. Ακολουθούμε τη σήμανση για τη Βίτσα που είναι επαρκής (κατεύθυνση Βίτσα – Μονοδένδρι – φαράγγι Βίκου). Η συνολική απόσταση Ιωάννινα – Βίτσα είναι 36 χλμ. (καύσιμο:€6). Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων απέχει μόλις 25 λεπτά από τη Βίτσα (31,8Km), τα ταξί ωστόσο ζητούν €40-45 για μια απλή μετάβαση (1,19/km και κόστος αεροδρομίου-αποσκευών). Τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς και από την Βίτσα είναι δύο/εβδομάδα.
 • Διαδρομές στα χωριά του Ζαγορίου. Τα μονοπάτια, άλλα καλύτερα και άλλα λιγότερο διατηρημένα, είναι ο κρυφός πλούτος της περιοχής και η απόλαυση του πεζοπόρου. Το Ζαγόρι διαθέτει καλό οδικό δίκτυο μέσω του οποίου εξυπηρετούνται συγκοινωνιακά όλα τα χωριά και οι οικισμοί. Οι αποστάσεις μεταξύ των χωριών δεν είναι πολύ μεγάλες, δίνοντας τη δυνατότητα να θαυμάσουμε πολλές μοναδικές τοποθεσίες μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων εκτελεί αραιά δρομολόγια μεταξύ των χωριών.

Η επέκεινα χώρα βρίσκεται στη Βίτσα. Φθάνουμε διασχίζοντας την Άνω Βίτσα από το εσωτερικό γκαλντερίμι και τη συναντούμε αριστερά ανεβαίνοντας ως τα τελευταία σπίτια βγαίνοντας από τη  Βίτσα και πηγαίνοντας προς το Μονοδένδρι. Η ασφαλέστερη πρόσβαση με αυτοκίνητο είναι 2χλμ. μετά τη Βίτσα προς Μονοδένδρι, στην πρώτη διασταύρωση δεξιά προς Βίτσα και μετά από 200μ. δεξιά προς κατηφορική αδιέξοδη οδό.

Η επέκεινα χώρα διαθέτει φορτιστή για ηλεκτρικό αυτοκίνητο.


Διάβαση Βίκου 2010 – 2024

1η Διάβαση Βίκου. Δημιουργία της επέκεινα χώρα. 11-13.8.2010
2. Βιοποικιλότητα και αλληλοκατανόηση. 11-13.8.2011. 
3. Ξύλο. Το ξύλο βγήκε απ’ τον Βίκο. 10-14.8.2012.
4. Αποδημητικά πλάσματα. Άνθρωποι και πουλιά.. 10-15.8.2013.
5. Χρόνος. Χρόνος δεν υπάρχει! Καιρός; 9-13.8.2014.
6. Ευ ζειν εν ειρήνη. 8-13.8.2015
7. Νερό. 9-14.8.2016.
8. Η Μεσόγειος των βουνών. 11-15.8.2017.
9. Γέφυρες. 9-14.8.2018.
10. The 5 «R». Refuse – Reduce - Re-use – Recycle – Rot. 9-15.8.2019.
11. Νους υγιής εν σώματι υγιή. 7-12.8.2020.
12. Παιδεία όχι μόνον εκπαίδευση. 6-11.8.2021
13. Πατριωτισμός κι εθνικισμός. 12-17.8.2022.
14. Ευεργέτες. Σήμερα και πάντα απ' όλους για όλους. 11-16.8.2023.
15. Καλή Ζωή. 9-14.8.2024

εγγραφή στοnewsletter
#visithexperience
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.