Διάβαση Βίκου 2022: Έθνη, προ-έθνη, μετα-έθνη, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον Μικρασιατικό Πόλεμο και Καταστροφή.
12-17.08.2022
Ομιλητές: 
  • Γρηγόρης Βασδέκης, φιλόλογος - συγγραφέας, Πλευρές του Εθνικισμού με προϊστορικές ρίζες 
  • Γιώργος ΒΛΑΝΤΑΣ, Στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πρόεδρος Εργαζομένων Βρυξελλών 
  • Ελπίδα Βόγλη, Ορίζοντας την ελληνικότητα
  • Αλέξανδρος Γιαννής, διεθνολόγος, συγγραφέας της κοσμοπολιτικής νουβέλας «Chimera» 
  • Μακάριος Δρουσιώτης, δημοσιογράφος – συγγραφέας, Εθνικισμός και εκκλησία στην Κύπρο
  • Χάρης Μυλωνάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης - George Washington University - Οικοδομώντας το Έθνος τον 21ο αι. 
  • Γιώργος Παγουλάτος, Ρόλος του Έθνους σήμερα στην εποχή της ώριμης παγκοσμιοποίησης και της ευρωπαϊκής ενοποίησης 
Η Διάβαση Βίκου είναι μια δραστηριότητα της επέκεινα χώρα που γίνεται κάθε χρόνο από το 2010 και πραγματεύεται ένα θέμα το οποίο η απόσταση που προσφέρει το βουνό και η περίοδος του 15αύγουστου επιτρέπουν μια πιο ελεύθερη, γενναιόδωρη και ενωτική προσέγγιση και συνδυάζει την περιήγηση, τη γαστρονομία, την άσκηση, την ποιοτική συναναστροφή και τη μάθηση. 100 χρόνια από τον πόλεμο της Μικράς Ασίας και τις ευρωπαϊκές καταστροφές του 20ού αιώνα» κι ενώ η ρωσική εισβολή και καταστροφή της Ουκρανίας συνεχίζεται, το ευρωπαϊκό μονοπάτι προς τη διαρκή ειρήνη, μοιάζει με ένα θαύμα καθώς έχει αντέξει για περισσότερο από 70 χρόνια. Πράγματι η συνειδητοποίηση της ανθρώπινης ενότητας, η ευρωπαϊκή πολιτική ενότητα, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και ο ευρωπαϊκός δήμος, χρειάζονται επανεκτίμηση υπό το πρίσμα της δημιουργίας και αναδημιουργίας των εθνών, του θεμιτού πατριωτισμού και του επιθετικού εθνικισμού, ειδικώς αυτού που κρύβεται στις λέξεις. 

Θα χαρούμε να κάνουμε μαζί αυτή τη διαδρομή στην επέκεινα χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες και όρους συμμετοχής γράψτε μας στο info@epekeinahora.gr
εγγραφή στοnewsletter
#visithexperience
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.