Νους υγιής εν σώματι υγιή
07-12.08.2020
Για την 12η Διάβαση Βίκου, επισκεφθήκαμε μαζί με τους πλέον ειδικούς επιστήμονες του πεδίου στην Ελλάδα, δέκα χωριά του Ζαγορίου, με περιήγηση σε πολιτιστικά μνημεία, παλιά πέτρινα γεφύρια, γαστριμαργικές εκπλήξεις και μοναδικά μονοπάτια, στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου. 

Ακούσαμε αναλυτικά για τη σχέση της σωματικής άσκησης και του βαδίσματος, με τις νοητικές και εγκεφαλικές λειτουργίες, το ανθρώπινο σώμα και την  ψυχική υγεία. Ο νους και το σώμα αποτελούν μια αδιαίρετη ενότητα, η υποβάθμισή της οποίας έχει αρνητικές συνέπειες για τη σωματική και την πνευματική υγεία. Σωστή διατροφή και φυσική άσκηση οδηγούν στην καλή λειτουργία του σώματος και του νου σε όλες τις ηλικίες. 

Στην επέκεινα χώρα πιστεύουμε ότι η πεζοπορία, ειδικότερα δε στη φύση, συμβάλλει στην προσωπική ηρεμία και στην κοινωνική ειρήνη, ερεθίζει τη διάθεση γενναιοδωρίας, αμβλύνει τον άμετρο ανταγωνισμό και τις συγκρούσεις, αναδεικνύει την καταλλαγή. Η άσκηση, ιδιαίτερα δε στο βουνό, βρίσκεται πίσω από τη γέννηση σημαντικών ιδεών, αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας. 

Παρουσιάσεις από:
Σωκράτης Παπαγεωργίου, Αν. Καθηγητής Νευρολογίας – Νευροψυχολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ. 
Γιάννης Κουτεντάκης, Καθηγητής Εργοφυσιολογίας, ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα, Πρόεδρος Exercises Medicin Greece.

εγγραφή στοnewsletter
#visithexperience
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.