Η Μεσόγειος των Βουνών
11-17.08.2017
Ένα θέμα αναπάντεχο ήταν το φετινό, όπως αναπάντεχη είναι και η ομορφιά που συναντά κανείς όταν έρχεται στα Ζαγοροχώρια και, κυρίως, όταν διαβαίνει το φαράγγι του Βίκου. Έχει βουνά η Μεσόγειος;

Μιλήσαμε λοιπόν για – και γνωρίσαμε – τη «Μεσόγειο των βουνών», τη Μεσόγειο των γειτονικών ορεινών όγκων, που και αυτοί είναι Μεσόγειος. Με αφορμή τον παλαιότερο Φερνάν Μπροντέλ, συγγραφέα του έργου « Η Μεσόγειος και ο μεσογειακός κόσμος την εποχή του Φιλίππου του Β’» και τον σύγχρονο Ντέιβιντ Αμπουλαφία, συγγραφέα του έργου «Η Μεγάλη Θάλασσα», ξεκινήσαμε τη γνωριμία με την περιοχή μας: από τα πετρώματα και τους γεωλογικούς σχηματισμούς  μέχρι τα άπειρα και ευεργετικά βότανα του βουνού. Μιλήσαμε για τη ζωή των ανθρώπων, την προϊστορία και την ιστορία. Αργότερα, μάθαμε την ιαπωνική τεχνική origami (κατασκευή αντικειμένων από χαρτί) με τον μαιτρ Δημήτρη Δάλλα. Μικροί και μεγάλοι χάρηκαν με τη δημιουργία και τις κατασκευές τους.

Το περιηγητικό πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη και ενημέρωση στο Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου, επίσκεψη στα πέτρινα γεφύρια Κόκκορου και Καλογερικό, στο Καπέσοβο και άλλα χωριά, πεζοπορία στη Μπελόη, ανάβαση στην Αστράκα με διανυκτέρευση στο καταφύγιο και πορεία στη Δρακολίμνη της Τύμφης, ράφτιν στον ποταμό Βοϊδομάτη. Την βραδιά της απονομής των διπλωμάτων ακολούθησε γιορτή με μουσική και χορό.

Πενήντα άτομα περάσαμε αξέχαστα ακόμη μία φορά στην επέκεινα χώρα.

εγγραφή στοnewsletter
#visithexperience
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.