Διάβαση Βίκου 2022: Έθνη, προ-έθνη, μετα-έθνη, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον Μικρασιατικό Πόλεμο και Καταστροφή.
12-17.08.2022
Ομιλητές: 
  • Χάρης Μυλωνάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης - George Washington University - Οικοδομώντας το Έθνος τον 21ο αι.
  • Μακάριος Δρουσιώτης, δημοσιογράφος – συγγραφέας, Η περίπτωση της Κύπρου 
  • Γρηγόρης Βασδέκης, φιλόλογος - συγγραφέας, Πλευρές του Εθνικισμού με προϊστορικές ρίζες
  • Mehmet Yashin, ποιητής, Existing beyond Nationhood
  • Παρέμβαση: Αλέξανδρος Γιαννής, διεθνολόγος - συγγραφέας, Chimera
Συνεχίζοντας για 12η συνεχή χρονιά την παράδοση  των walking and talking activities, η επέκεινα χώρα σας προσκαλεί από 12 έως 17 Αυγούστου 2022 σε μία Διάβαση Βίκου με το πάλι επίκαιρο θέμα του Εθνικισμού. Με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από το 1922 αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία όπως και το άλυτο Κυπριακό ζήτημα, φέρνουμε μαζί  Έλληνες, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, για να μιλήσουμε και να σκεφθούμε γύρω από τη λεπτή γραμμή της ωφέλιμης για όλους φιλοπατρίας και των δεινών του υπερ-πατριωτισμού, της εθνικής ταυτότητας ως στοιχείο ενότητας μεταξύ διαφορετικών και διαφορετικότητας μεταξύ πολεμοχαρών.

Θα χαρούμε να κάνουμε μαζί αυτή τη διαδρομή στην επέκεινα χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες και όρους συμμετοχής γράψτε μας στο info@epekeinahora.gr
εγγραφή στοnewsletter
γιατί κάθε στιγμή είναι στιγμή επέκεινα!
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.