Μουσικά Μονοπάτια Βίκου
24-26.06.2022
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής (21 Ιουνίου) η Επέκεινα Χώρα σας προσκαλεί το τριήμερο 24-26 Ιουνίου στα «Μουσικά Μονοπάτια Βίκου».

Έχεις φανταστεί ποτέ να διασχίζεις μονοπάτια μέσα στη φύση και κάθε τόσο ξαφνικά να γίνεσαι μάρτυρας μιας μουσικής επιτέλεσης ενός σπάνιου μουσικού οργάνου;

Τα «Μουσικά Μονοπάτια Βίκου» αποτελούν ένα πρόγραμμα αναψυχής, ψυχαγωγίας και μάθησης για όλους! Πεζοπορίες στον Βίκο, έναν παγκόσμιο προορισμό γεωλογικού σχηματισμού του Ζαγορίου, που θα πλαισιώνονται με τη συνοδεία μουσικής από κορυφαίους οργανοπαίχτες. Συναυλίες σε τοποθεσίες μοναδικού κάλλους και μουσικές διαλέξεις για κάθε ενδιαφερόμενο/η. 
Συμμετέχουν οι μουσικοί James Wylie, Σωκράτης Βότσκος και Λέανδρος Πασιάς. Θα ακουστούν τα όργανα Καμαντζέ, Ντουντούκ, Άλτο Σαξόφωνο και Μπάσο Κλαρινέτο στο πεζοπορικό τμήμα. Σεμινάριο μουσικής και συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στους χώρους της Επέκεινα Χώρα.

1η Ημέρα

Το τριήμερό μας αρχίζει τη Παρασκευή 24 Ιουνίου. Από το μεσημέρι και μετά οι υπεύθυνοι της Επέκεινα Χώρα θα σας υποδέχονται στον όμορφο χώρο τους στην Άνω Βίτσα Ιωαννίνων. Θα ξεναγηθείτε στην ανακαινισμένη ιδιοκτησία του 19ου αιώνα, θα μάθετε για την τοπική ιστορία, θα γνωριστείτε με τους άλλους συμμετέχοντες και θα απολαύσετε ένα δείπνο καλωσορίσματος.

2η Ημέρα

Τo Σάββατο, αφού πάρουμε το πρωινό μας, ξεκινάμε για την πρώτη πεζοπορία μας στο παλιό μονοπάτι Βίτσας που οδηγεί από την Επέκεινα Χώρα προς την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μας θα πραγματοποιηθούν δύο στάσεις για ξεκούραση και ακρόαση μουσικής. Η πρώτη στάση θα γίνει στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία όπου ο Νεοζηλανδός μουσικός James Wylie θα μας παρουσιάσει το ανατολικής προέλευσης μουσικό όργανο, Καμαντζέ (Περσία). Η παρουσίαση περιλαμβάνει μια σύντομη αναφορά σε ιστορικά και τεχνικά μέρη του οργάνου καθώς και μία ολιγόλεπτη συναυλία. Κατά την επιστροφή μας θα πεζοπορήσουμε από ένα διαφορετικό μονοπάτι όπου και θα γίνει η δεύτερη στάση σε ένα ωραίο ίσιωμα με θέα το Μονοδένδρι. Εκεί ο μουσικός Σωκράτης Βότσκος θα μας παρουσιάσει το επίσης ανατολικής προέλευσης μουσικό όργανο, Ντουντούκ (Αρμενία). Μετά το πέρας της πεζοπορίας μας επιστρέφουμε στην Επέκεινα Χώρα για μεσημεριανό.

Συνολική διάρκεια πεζοπορίας χωρίς τις στάσεις: 40-50 λεπτά
Διάρκεια κάθε στάσης: 20-30 λεπτά

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί μουσικό σεμινάριο, με τίτλο «Μελωδία, Ρυθμός και Αρμονία στη Μουσική» και εισηγητή τον Λέανδρο Πασιά στον χώρο «2 Στέρνες» της Επέκεινα Χώρα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους μουσικούς και κοινό με μη ειδικές μουσικές γνώσεις, αφού θέμα του αποτελεί η παρουσίαση των θεμελιωδών συστατικών της μουσικής. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα ακολουθήσει συναυλία στο υπαίθριο θέατρο της Επέκεινα Χώρα κατά τη δύση του ηλίου με τη σύμπραξη των μουσικών οργάνων που παρουσιάστηκαν εκείνη την ημέρα από τους James Wylie και Σωκράτη Βότσκο.

3η Ημέρα

Το πρωί της Κυριακής, μετά το πρωινό, η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το χωριό Δίλοφο (15 λεπτά με το αμάξι). Εκεί θα πεζοπορήσουμε το κατηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στα γεφύρια του Καπετάν Αρκούδα και του Κόκκορη-Νούτσου. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μας θα πραγματοποιηθούν δύο στάσεις για ξεκούραση και ακρόαση μουσικής. Η πρώτη στάση θα γίνει στο γεφύρι του Καπετάν Αρκούδα, όπου ο μουσικός Σωκράτης Βότσκος θα μας παρουσιάσει ένα μέλος από τα ξύλινα πνευστά της κλασικής ορχήστρας, το Μπάσο Κλαρινέτο. Προς το τέλος της διαδρομής, μόλις φτάσουμε στο γεφύρι του Κόκκορη-Νούτσου, ο Νεοζηλανδός μουσικός James Wylie θα μας παρουσιάσει ακόμη ένα μέλος από τα ξύλινα πνευστά της κλασικής ορχήστρας, το Άλτο Σαξόφωνο. Μετά το πέρας της πεζοπορίας μας επιστρέφουμε οδικώς στην Επέκεινα Χώρα για το μεσημεριανό γεύμα και την αποχαιρετιστήρια συναυλία από τους μουσικούς που θα πραγματοποιηθεί κάτω από τη σκιά των δέντρων στην εσωτερική αυλή της Επέκεινα Χώρα.

Συνολική διάρκεια πεζοπορίας χωρίς τις στάσεις: 60-70 λεπτά
Διάρκεια κάθε στάσης: 20-30 λεπτά

Όλες οι διαδρομές που θα πεζοπορήσουμε απευθύνονται σε αρχάριους ενώ οι συνοδοί μας θα βρίσκονται εκεί για να απολαύσετε τα μονοπάτια με την ασφάλεια που επιβάλλεται.

Η διαμονή θα πραγματοποιηθεί στην Επέκεινα Χώρα και σε ξενώνες στη Βίτσα και στο Μονοδένδρι. Όλες οι μετακινήσεις θα πραγματοποιηθούν με ιδιωτικά οχήματα των συμμετεχόντων.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 

  • Χαρακτήρας: αναψυχή 
  • Ενδείξεις: και για αρχάριους 
  • Ηλικίες: 12 ετών και άνω 
  • Περιεχόμενα: πεζοπορία, συναυλίες, μουσικές διαλέξεις

ΧΑΡΤΕΣ

Σημείο συνάντησης: https://goo.gl/maps/1qywP6twuCw6NEo68
Ημέρα και ώρα συνάντησης: Παρασκευή 24 Ιουνίου 17:00

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 

Ορειβατικά παπούτσια και ψάθα (απαραίτητη για να καθόμαστε κάτω κατά την ακρόαση της μουσικής) •Ρουχισμό ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες •Σακίδιο πλάτης με ένα μπουκάλι νερό και snack, δεύτερο ζευγάρι κάλτσες, δεύτερο μπλουζάκι, αδιάβροχο

ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ SARS-CoV-2 

Δεν είναι υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ ή πιστοποιητικού εμβολιασμού. Συστήνουμε όμως στους συμμετέχοντες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τη διενέργεια self test ή rapid test μια ημέρα πριν την άφιξή τους.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΕΤΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ.


Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:                                       
info@epekeinahora.gr
Tηλέφωνο: 6985645430, 26530 71196

Καλλιτεχνική Επιμέλεια και Διοργάνωση:
Λέανδρος Πασιάς & Επέκεινα Χώρα

Σχετικά αρχεία:

εγγραφή στοnewsletter
γιατί κάθε στιγμή είναι στιγμή επέκεινα!
+συμμετοχή
Η επέκεινα χώρα είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής. Η δημιουργία μιας κοινότητας. Γίνε και εσυ μέρος της κοινότητας διαλέγοντας τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο.